31 Temmuz 2012 Salı

LTB ile LBT anlaşmasına karşın, Lefkoşa'ya ilgimizi sürdürüyoruz!

Biz, sanatsal çalışmaları, ekmek meselesi olarak görmediğimiz için, sanatsal mücadelenin ekmek meselesine indirgenmesini hiç doğru bulmuyoruz. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, 24 Temmuz 2012 Salı günü yaptığı protesto eyleminde yukarıdaki karikatürü, protesto eylemine katılan herkesin yakasına birer toplu iğne ile iliştirmişti. Bu karikatürü benim yakama iliştirme girişiminde bulunmayan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu emekçileri, bence, çok doğru bir iş yapmış oldu. Bu karikatürü, benim yakama iliştirme girişiminde bulunmuş olsalardı, ben, buna itiraz edecektim...


Neden?


Bunun bir tek nedeni var: Ben, sanatsal çalışmaları, hiçbir zaman için ekmek meselesi olarak görmedim. Ancak, yukarıdaki karikatür, sanatsal uğraşı, bir ekmek meselesi düzeyine indirgiyor. Sağ eliyle bir boşluğu, sanırım, kendi dışındakileri imleyen bir tiyatro emekçisi, sol eliyle sıkı sıkı tuttuğu ekmeği bırakmamak için, oldukça sinirli bir biçimde "TİYATROMA DOKUNMA!" ("EKMEĞİME DOKUNMA!") diye haykırıyor. Böyle bir karikatürü benimseyip, bu karikatürle toplumsal kazanım elde etmeye çalışan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun bu eyleminde yanında olmak için, Lefkoşa'ya kadar gitmemize karşın, bu karikatürle verilen iletiye katılmadığımızı belirtmek zorundayız.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun çabaları sonuç verdi!

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve L.T.B. Orkestrası ile Belediye yönetimi arasında L.T.B. Kültür Sanat Kurumu konusunda yaşanan kriz, tarafların diyalogu sonucunda, tiyatronun ve sanatın lehine sonuçlandı.

"Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve L.T.B. Orkestrası ile Belediye yönetimi arasında L.T.B. Kültür Sanat Kurumu konusunda yaşanan kriz, tarafların diyalogu sonucunda, tiyatronun ve sanatın lehine sonuçlanmıştır.

Kültür Sanat Kurumu’nun kapatılmayacağı L.B.T ve L.T.B. Orkestrası’nın gelenekleri doğrultusunda çalışmalarını yürüteceği konusunda uzlaşmaya varılmıştır. Sanatçıların mücadelesi ve yaptığı görüşme çerçevesinde tiyatronun, sanatın özgürlüğü ilkesi çerçevesinde aynen devam edeceği ve sanat emeğinin hakkının verileceği sonucuna varılmıştır.

Kamuoyuna duyurur, eylemimize fiili olarak katılan, mücadelemize destek veren tüm sivil toplum örgütlerine, seyircimize ve toplumumuza teşekkür ederiz."

(Kaynak: Kıbrıs Postası)