11 Temmuz 2012 Çarşamba

Çakma aktör Nihat Haluk Bilginer, çakma dizi Hayatımın Rolü'nde!

Tiyatro dünyasındaki yıldızı hızla sönen Nihat Haluk Bilginer, görev aldığı her televizyon dizisinin sonunu hazırlayan bir faktör olarak, çakma bir aktör olduğunu dosta düşmana kanıtlayarak, dizi piyasasındaki yıldızını da şimşek hızıyla söndürmeye başladı.


Sonradan girip önceden çıkartıldığı "Ezel", başlamasıyla bitmesi bir olan "İstanbul'un Altınları" dizilerinden sonra, dizi sezonunun kapandığı bir zamanda, yani televizyon dizilerinin ikinci liginde top koşturmaya başlamak zorunda kaldığı bir süreçte bile, çakma bir aktör olarak, yok olmanın dayanılmaz ağırlığıyla, televizyon piyasasında ikinci lig kanallarından Star Televizyonu'nda göründüğü "Hayatımın Rolü"nde bayat bir filmin (Müthiş Dadı) kopyasındaki kişi olarak görüntü çizmenin ötesine geçemiyor.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Haluk Williams çekilir mi?


Star TV akıllıca bir yayın politikası izliyor. Ekranda rekabetin elini ayağını çektiği yaz döneminde, iddialı diziler yayınlayarak fark edilmeye çalışıyor. Şimdilik bu stratejinin başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yeni sezonun toz dumanında karambole gitmesi muhtemel diziler, Star'ın yaz ekranında parlıyor. 


Ancak yeni başlayan Hayatımın Rolü beni hayal kırıklığına uğrattı. Her ne kadar Haluk Bilginer her zamanki gibi döktürüyorsa, plastik makyajı dudak uçuklatacak kadar başarılıysa, çocuk oyuncuların performansı cazibe yaratıyorsa da dizinin, konusunu çok tanıdık bir filmden alması en büyük handikabı...


Televizyonda da defalarca gösterilen Mrs. Doubtfire (Müthiş Dadı) filminin kopyası olan Hayatımın Rolü, bana göre Bilginer'in hiç de 'hayatının rolü' olmamış. Keşke Robin Williams ile kıyaslanma riskini göze alacağına, özgün bir yapımla izleyicinin karşısına çıksaydı. Zira Haluk Bilginer'i artık' 'uyarlama' komedilerde görmekten sıkıldım.


(...)


(Kaynak: SABAH)