28 Haziran 2012 Perşembe

LİNÇ KAMPANYASI düzenleyecek kadar gözü dönmüş alçaklar tarafından sürekli olarak yapay bir biçimde NOTER ONAYLI İHTARNAMELER ile taciz edilen, akıl almaz bir biçimde SAVCILIĞA ŞİKÂYET edilen, incitici eleştirileri nedeniyle KAMU DAVASI açtırılmasına karşın, tabii ki, BERAAT EDEN Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki "ÇARŞAFLI HANIMA HAKARET EDEN HÂKİME YARGI TOKADI" başlıklı haberi okur okumaz şöyle düşündü: "Benim, LİNÇÇİ alçaklara karşı verdiğim hukuk mücadelesinde, herhangi bir yargıcın, bana direkt olarak herhangi bir hakarette bulunma cesareti gösterememiş olmasına karşın, 'ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR' sloganı altında egemenlik zırhına bürünmenin verdiği yapay cesaretle, çatık kaşlı mimiklerle, birer Kemal gibi davranan yargıçları çok iyi gözlemiş olduğum için, Yargıtay'ın verdiği kararın çok yerinde olduğu kanısındayım!"

Çarşaflı hanıma hakaret eden hâkime yargı tokadı


Naciye Doruk Sönmez, çarşaflı olduğu için duruşmada kendisine hakaret eden Hakim Ayla Kaya’ya karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, çarşafını çıkarmadığı için tartıştığı davacıya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan hakim Ayla Kaya’nın beraatına ilişkin daire kararını bozdu. Genel Kurul, çarşafını çıkarmayan hanıma “Terbiyesiz, ahlaksız, ukala” diyen hakim Ayla Kaya’nın suçunun sabit olduğuna hükmederek, uygun cezanın belirlenmesi için dosyayı daireye gönderdi.


Boşandığı eşinden maddi haklarını talep için dava açan ve günlük hayatta çarşaf giyen Naciye Doruk, davanın görüldüğü Fatih 1. İcra Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya katıldı. Mahkeme hakimi Ayla Kaya'nın, çarşafını çıkarmasını istemesi üzerine davacı Naciye Doruk Sönmez ile hakim Kaya arasında tartışma yaşandı. Sönmez'in başını açmayı reddetmesi üzerine hakimin de duruşma salonundaki erkekleri dışarı çıkarıp 3 bayan kaldıklarını ve başını açabileceğini söyleyerek tavrında ısrar etti. Sönmez, başını açmayı reddedince hakim bu konuda tutanak tutmaya başladı. Naciye Doruk Sönmez de kapalı olan duruşma salonunun kapısını açarak, “Uğradığım haksızlığa ve bu rezalete herkes şahit olsun” şeklinde tepkisini dile getirmişti. Bu duruma sinirlenen Hakim Ayla Kaya'nın kendisine yönelik, “Burada ne rezalet var? Terbiyesiz, ahlaksız, ukala çık git” cümleleriyle hakarette bulunduğunu belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

YARGITAY 2. DAİRESİ BERAAT KARARI VERMİŞTİ

Davacı Sönmez, Kaya'nın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. Soruşturma izni verilmesi üzerine, Kaya hakkında hakaret davası açıldı. İlk derece mahkemesi olarak davaya bakan Yargıtay 2. Ceza Dairesi, Kaya'nın beraatına karar verdi. 2. Daire'nin kararına itiraz eden Naciye Sönmez, davayı bir üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, daire kararının bozulmasını istedi. Başsavcılığın tebliğnamesinde, olayda hakim Kaya'nın, Sönmez'e “Terbiyesiz, ahlaksız, ukala çık git” şeklinde sözler sarf ederek, Sönmez'in onur, şeref ve haysiyetini rencide etmek suretiyle üzerine atılı hakaret suçunu işlediğinin tanık anlatımları ve bütün dosya kapsamından anlaşıldığı görüşüne yer verildi. Kaya'nın hakaret suçundan eylemine uyan TCK'nın 125/3. Maddesi gereğince cezalandırılması gerektiği belirtilen tebliğnamede, hükmün bozulması istendi. Dosyayı görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, suçun sabit olduğuna karar vererek, Yargıtay 2. Ceza Dairesi'nin kararını oy çokluğuyla bozdu. Kurul, hakaretin karşılıklı olup olmadığı ve tahrik nedeniyle indirim yapılıp yapılmayacağı konusunda yeniden bir karar verilmesi için dosyayı daireye gönderdi.

AKİT'E DE DÂVÂ AÇMIŞTI

Makamından ve sıfatından kaynaklanan konumunu kullanarak Sönmez'in açtığı hakaret davasının alt mahkemede beraatle sonuçlanmasını sağlayan Hakim Ayla Kaya, adaletin Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda tecelli etmesinin önüne geçemedi.

Hakim Ayla Kaya'nın hakaretine maruz kalan Naciye Doruk Sönmez'in karşılaştığı muameleyi Akit haber yaparak kamuoyuna duyurmuştu. 22 Mayıs 2009 tarihli Akit'in haberinde, adı kısaltılarak verilmesine rağmen hakim Ayla Kaya, kendisine hakaret edildiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu.

YENİ AKİT

(Kaynak: HABER VAKTİM)