5 Haziran 2012 Salı

Kıt Görüşlü Küt Oyuncu Kırmızı Pabuçlu Shakespeare Çocuğu Nihat Haluk Bilginer, şimdi de YALAN mı söylemeye başladı?

Haldun Dormen, Haluk Bilginer'e Tepkili

Oyun Atölyesi tarafından Londra'da Türkçe olarak sahnelenen Antonius ve Kleopatra oyunu hem İngiltere'de hem de Türkiye'de ses getirdi.

Bu konuda yapılan haberlerde geçen "İlk kez bir oyunumuz Londra'da sahneleniyor" ifadesine ise Haldun Dormen'den tepki geldi.

Daha önce 3 farklı oyunla İngiltere'ye giden Dormen, aşağıdaki basın bülteni ile konuya açıklık getirdi:

"Haluk Bilginer’in Londra’da oynadığı Antonius ve Kleopatra oyunundaki başarısını saygı ve gururla karşılıyoruz. Bir Türk ekibinin Londra’da bir Shakespeare oyununu sergilemesi büyük bir başarıdır. Yalnız şunu belirtmek isterim ki Londra’da oynayan ilk profesyonel Türk Tiyatrosu 1971 yılında, o zamanların en ünlü tiyatro festivali olarak kabul edilen “World Theatre Season” da yer alan ve bir hafta süreyle Aldwyc tiyatrosunda kapalı gişe oynanan Dormen tiyatrosunun prodüksiyonu “A Tale Of Istanbul”  (İstanbul Masalı) adlı müzikaldir.


Müziği Cemal Reşit, oyunu Erol Günaydın, dekoru Osman Şengezer, kostümleri Güler Yiğit ve rejisi Haldun Dormen tarafından gerçekleştirilen bu oyunun baş rollerinde; Erol Günaydın, Göksel Kortay, Nevra Serezli, Kamuran Usluer, Kerem Yılmazer, Muazzez Kurdoğlu, Tülin Oral gibi isimler vardı.


Dormen topluluğunun ikinci Londra seferi seksenli yılların başında “The Turkish Clogs” (Nalınlar) adında Necati Cumalının oyunu ile oldu. Haldun Dormen tarafından Nüvit Özdoğru’nun çevirisi ile İngilizce olarak sahneye konan ve 31 gün İngiltere’yi dolaşan bu oyunun rolleri Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Nevra Serezli, Göksel Kortay, Kerem Yılmazer ve Nüvit Özdoğan arasında paylaşılıyordu. Oyun son temsillerini ünlü Old Vic tiyatrosunda verdi. Dormen’in üçüncü Londra seferi 1995 yılında Halit Ergenç, Ayşegül Aldinç, Erol Evgin v Ruhsar Öcal’la oldu. Piccaddilly tiyatrosunda sergilenen “Cavalcade of Turkish Musicals” adlı gösteriyle oldu. Haldun Dormen ve Nevra Serezli ile ingilizce sunulan gösteri Türk müzikallerinin tarihini anlatıyordu."

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)