22 Haziran 2012 Cuma

Ahlâklı Becerikli Çelebi Dürüst Efendi Görgülü Kibar Namuslu Onurlu Şerefli Yiğit Tiyatro Yazarı Melih Anık tarafından ortaya çıkarılan "Enobarbus Skandalı" sayesinde öğrenmiş olduğumuz "Kevork Malikyan"sız "Antonius ile Kleopatra" oyununda Kevork Malikyan'ın "Enobarbus" rolüyle sahne aldığı YALAN haberiyle okurlarını eşek yerine koyan SABAH Gazetesi yazarı Yüksel Yavuz, Melih Anık'ın "Enobarbus Skandalı"nı ortaya çıkarmasını ipine bile takmayarak, YALAN haber yapmaya devam ediyor hâlâ!

ENKA'da ayakta alkışlandı


YÜKSEL YAVUZ 22.06.2012


Londra'daki Shakespeare Festivali'nde ülkemizi temsil eden 'Antonius ile Kleopatra' oyunu festivalin ardından önceki gün, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi. Ünlü İngiliz gazetesi The Guardian'ın tiyatro eleştirmeninin Haluk Bilginer'in oyunculuğuna kırık not verdiği 'Antonius ile Kleopatra', bu kez hem büyük ilgi gördü, hem de çok beğenildi. Başroldeki Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor performanslarıyla tam not aldı. 


BİLGİNER KONUŞMAK İSTEMEDİ! 


Yönetmenliğini Kemal Aydoğan'ın yaptığı oyunda; Kevork Malikyan, Emre Karayel, Mert Fırat, Onur Ünsal, Evrim Alasya, Muharrem Özcan, Gözde Kırgız, Zeynep Alkaya, Tuğçe Karaoğlan ve Mehmet Özbek performanslarıyla göz doldurdu. Oyun sonunda yüzlerce seyirci, oyuncuları ayakta alkışladı. Haluk Bilginer oyun öncesi ve sonrası soruları yanıtsız bıraktı. 'Antonius ile Kleopatra' isimli oyun; tutkulu bir aşkı ve tarihi bir trajediyi konu alıyor. 

(Kaynak: SABAH)