12 Haziran 2012 Salı

Emekçi halkın iktidar özlemini uyuşturup, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için gerçekleştirilen Arka Sıradakiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Selin Erdem'in ölümüne sahne oldu!

Oyun'un notu: Sendika.Org'dan alarak aktardığımız haberdeki bazı bölümleri "maymungötürengi" ile belirgin hâle getirdik!


***


Ben, kendimi bildim bileli, televizyon dizilerinin tümünü, emekçi halkın iktidar özlemi önünde büyük birer barikat olarak görmeye devam ediyorum. Çaresiz ve sınıfsal bilinçten yoksun emekçi halk, tümel bir politik bilinç geliştireceğine, sınıf atlama ruh yapısıyla toplumsal ninni aracı televizyon karşısına yerleşerek, kendilerine karşıt donanımlı insanlara teslim olmak zorunda kalıyorlar.


Emekçi halkın içerisinde yetişmesine karşın, işsizlik canavarının korkuttuğu bazı insanlar, ister istemez, kendi halkına karşı oluşturulan TV dizilerinde set işçiliği yapmak zorunda kalıyorlar.


Selin Erdem de bunlardan biri...


Selin Erdem, kendi sınıfının bayramı ve üstüne üstlük resmî tatil olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda feci bir şekilde ölüme teslim edildi. Selin Erdem'in ölümüne son derecede üzülmekle birlikte, Hamdi Alkan'ın "Erdem'in ecelinin geldiğini" belirtecek kadar zıvanadan çıkmasını esefle, hiddetle, nefretle kınıyoruz!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Sine-Sen: 'Erdem'in ölümü iş kazasıdır' 


"Arka Sıradakiler" adlı dizide sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem’in ölümünün ardından dizini yönetmeni Hamdi Alkan, ölümün tedbirle değil, 
Erdem’in ecelinin gelmesiyle ilgili olduğunu iddia ederken, "beğenmeyen bu işi yapmasın" dedi. Sendika.Org’a konuşan Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, olayın iş kazası hatta iş cinayeti olduğunu söyledi


Dün, TV8'de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var Mı?" programına katılan Hamdi Alkan, Selin Erdem'in hayatını kaybetmesinin ardından gösterilen tepkilerle ilgili , "Beğenmeyen bu işi yapmasın" dedi. Alkan, programa konuk olan Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler ve sanat asistanı Reyhan Acar’ın gitmesinin ardından, programa bağlandı.


Alkan, 1 Mayıs’ta çalıştıklarını, 1 Mayıs'ın çalışarak da kutlanabileceğini iddia etti ve Selin Erdem’in ölümü ile ilgili olarak Erdem’in ecelinin geldiğini söyledi. "Beğenmeyen bu işi yapmasın" diyen Alkan, Erdem'in ölümüne iş kazası diyenlerin olayı çarpıttığını iddia etti.


Programdan sonra Alkan’ın sözlerini duyduğunu söyleyen Sine Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, konuyla ilgili görüşlerini Sendika.Org’la paylaştı.


Ayden, kazanın resmi tatil olan 1 Mayıs günü gerçekleştiğini, setlerdeki ağır çalışma koşullarının da kazaya etkisi olduğunu söyledi. Ayden, kazanın mola sırasında gerçekleştiğini, iş saatleri dahilinde ve işyerinin mola alanı olarak gösterdiği yerde meydana gelen kazanın iş kazası olduğunu sözlerine ekledi. İşyerlerinde işçilerin mola alanının güvenliğinin işveren tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen Ayden, gerekli önlemler alınmış olsaydı böyle kazanın can kaybıyla sonuçlanmayacağını ifade etti. Ayden, konuyu çarpıtanın Alkan olduğunu olayın iş kazası hatta iş cinayeti olduğunu söyledi.


Ayden, pazartesi günü konunun iş kazası olduğunu bildireceklerini ve işveren hakkında ölüme sebebiyet vermek gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

(Kaynak: Sendika)