19 Haziran 2012 Salı

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Müdürlüğü'ne ait olmasına karşın, bu kurumun inisiyatifinden giderek uzaklaşıp, ticarî kuruluşların işgâli altına giren İDT reklâm kulelerindeki "DT" harfleri ve "İstanbul Devlet Tiyatrosu" yazısı, yaldızlarını hızla yitirmeye başlarken, Amerikan emperyalizminin (s)imgesi Coca Cola, şimşek hızıyla parıl parıl parlamaya başladı!

Şakir Gürzumar yönetimindeki Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri Coca Cola'nın işgâli altında! (Fotoğraflar: Hilmi Bulunmaz)


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin eliyle LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veriyor.


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Haziran 2012 tarihli 238. sayısında AKP'li Ertuğrul Günay'a şöyle bir methiye düzmeyi gayet yasal hak olarak rahatça görebiliyor:


"Dergi baskıya girerken Bakan Günay ciddi iyileştirmeler de içeren taslağı henüz Bakanlar Kurulu'na götürmemişti, bu taslağın kabul görmesi, en azından üzerinde biraz daha çalışılması kararı çıkarsa bu tahminlerimizden de olumlu olacaktır."


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin eliyle LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne yukarıdaki methiye düzme eyleminden sonra mutlaka reklâm vermeye devam edecek ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi de, AKP'li Ertuğrul Günay'ın inisiyatifindeki İDT reklâm kulelerinin Amerikan emperyalizminin (s)imgesi Coca Cola tarafından işgâlini asla görmeyip, bu işgâli okurlarına kesinlikle göstermeyecektir!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz