22 Haziran 2012 Cuma

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin "AYIPLI GÖSTERİ" sunduğu kanıtlandı!

Melih Anık - Mesaja eklediğim resim şudur (Kaynak: www.tiyatroyun.blogspot.com)


***


Oyun'un notu: Tiyatro yazarı Melih Anık'a ait "Dokunuş"tan alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız yazıdaki bazı önemli yerleri "maymungötürengi" ile belirgin hâle getirmek zorunda kaldık!


***


"Ayıplı" Gösteri Nedeniyle Bilet Bedelini Geri Alın


Melih Anık
22 Haziran 2012


20 Haziran 2012 tarihinde Enka'da seyrettiğim Oyun Atölyesi yapımı "Antonius ile Kleopatra" oyunu öncesi hiçbir bilgilendirme yapılmadan, oyunun ilân edildiği kadro ile oynanmaması ve ilân edildiği halde kadroda olmayan oyuncunun canlandırdığı karaktere ait sahnelerin  çıkarılarak gösterinin 135 dakika yerine (50+55 toplamda) 105 dakika sunulması üzerine, gösterinin "ayıplı" sayılması ve bilet bedelinin tarafıma geri ödenmesi için bileti satın aldığım Biletix'e yaptığım talep kabul edildi ve ödediğim bilet parası geri ödendi.


Bu olay, sanat alanında "AYIPLI BİR GÖSTERİ" yüzünden yapılan geri ödeme olarak örnek olma niteliği ve özelliğiyle önemli.


Oyun Atölyesi, 30 Mayıs 2012'den bu yana İKSV Tiyatro Festivali'nde iki (1-2 Haziran), kendi sahnesinde altı (3, 6, 7, 8, 9, 10 Haziran) ve Enka'da bir (20 Haziran) gösteriyi aynı koşullarda icra etmiş. Kanımca tüm o gösterilere bilet alanların da aynı hakkı kullanmaları mümkündür.


(Kaynak: Dokunuş)