12 Haziran 2012 Salı

Yeni Tiyatro Dergisi, Haziran 2012 tarihli 39. sayısının ön kapak içine "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" (İBBKT) yönetiminden tastamam bir sayfa reklâm alıp, İBBKT Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin'le tam tamına sekiz (rakamla 8) sayfa söyleşi yaparken, Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'la derginin yazarı Mehmet Konuk, İBBKT Yönetim Kurulu üyesi Bülent Katkak'ın adını bile doğru dürüst yazamıyor!

Erbil Göktaş - Siz Yönetim Kurulu'ndasınız.


Hilmi Zafer Şahin - Evet.


Erbil Göktaş - Müdür de olacak değil mi?


Hilmi Zafer Şahin - Evet.


Erbil Göktaş - Geri kalan ise belediyeden.


Hilmi Zafer Şahin - Evet, Genel Sekreter Yardımcısı, daire başkanı ve bir meclis üyesi bulunuyor. Meclis Üyesi olarak katılan eski Yönetim Kurulu üyemiz Bülent Katkat. (Doğrusu: Katkak)


Erbil Göktaş - Tiyatrodan mı?


Hilmi Zafer Şahin - Hayır, ancak oyunlarımızı ve çalışmaları yakından takip eden samimi bir tiyatrosever.


(Kaynak: Yeni Tiyatro Dergisi Haziran 2012 sayı 39 sayfa 10)


***


Ayrıca bakınız:


Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'la LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi eski yazarı Mehmet Konuk, Yeni Tiyatro Dergisi Yayın Kurulu Eski Üyesi ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" Yeni Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin'le "Dobra Dobra" söyleşi yaptığına göre, "Bağımsız Muhsin Ertuğrul Sahnesi"nin yerle bir edilmesinin ahlâksızlığını, "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı Sabıkası"na neden olan suçlu kişilerin yargılanmasını, hiçbir zaman için tam zamanında yayınlanmayan tiyatro dergilerine hak etmedikleri reklâm parası (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) verilmesini, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yeni Yönetmelik"in Türkiye Tiyatrosu'na ne gibi etkileri olacağını, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından kullanılmasının acayipliğini, pembe sermaye temsilcileriyle yeşil sermaye temsilcileri arasında bir ateş topuna, bir cami avlusuna bırakılan piçe dönüştürülme isteğinin nedenselliklerini ve daha bir sürü konuyu mutlaka, ama mutlaka gündeme getirmiştir kanısındayız!



Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâl edilmesinden zerre kadar rahatsızlık duymayan Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın göstermesi gerekip de hiçbir zaman asla ve kesinlikle göstermediği İDT'nin reklâm kulelerinin tiyatro sanatı aleyhine kullanımını protesto duyarlılığını, Yeni Tiyatro Dergisi'nin Haziran 2012 tarihli 39. sayısıyla bir hatıra fotoğrafı çektirerek gösterdi!



"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" (İBBKT) yöneticilerinden hiçbir menfaat gözetmeye niyetli olmadığımız, İBBKT'ndan reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almadığımız için, yeşil sermaye temsilcisi AKP'liler tarafından çepeçevre kuşatılan bu kurumu şirin göstermeye asla ve kesinlikle çalışmıyoruz!


Yeşil sermaye cephesinde yükselen yeni bir isim: Bülent Katkak!...