24 Mayıs 2012 Perşembe

Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya'nın neden olduğu "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" sonrası adı değişen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni adıyla "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları", pembe sermaye temsilcileriyle yeşil sermaye temsilcileri arasında tam anlamıyla şamar oğlanına dönüşüp, iyice yozlaşmaya başladı!

Şehir Tiyatroları Yönetimine El Koyan İstanbul Belediyesi'nde İşler Karıştı 

Yaklaşık iki ay önce gizli kapaklı ve apar topar bir yönetim değişikliği ile sanatçıları tiyatro yönetiminden uzaklaştırarak yönetime el koyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işler karıştı.

Sanatçıların büyük tepki gösterdiği yeni yönetmeliğin hazırlanmasında başı çeken Tiyatro Müdürü Abdullah Kaplan görevinden alınarak yerine Gaziantep İl Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk atandı. Yeni yönetmeliği hazırlayanlar arasında başı çeken Abdullah Kaplan'ın Kadir Topbaş ile sanatçıları karşı karşıya getirdiği için başkanın bu durumdan rahatsız olduğu belirtiliyor. İki ay içinde görevinden alınan Abdullah Kaplan giderayak yeni yönetmeliği savundu ve durumu "rutin bir değişiklik" (!) olarak değerlendirdi.

Diğer yandan belediye kurumlarından Kültür AŞ tarafından hazırlanan ve prodüksiyonları için üç milyon lira harcanan üç oyunun durdurulduğu konuşuluyor. Bilindiği üzere bu oyunlar seyircinin ilgisini çekmemişti ve çok az sayıda bilet satılarak oynanıyordu. Diğer yandan astronomik bütçelerle yapılan oyunlar hakkında yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti.

Bu oyunların prodüksiyonu için yapılan ihaleyi kazanan şirket ihaleden sadece 39 gün önce kurulmuş ve ortakları arasında muhalif sanat fikrini ortaya atan ve yönetmelik değişikliğine ivme kazandıran İskender Pala yer alıyordu. Bu oyunları durduran İstanbul Belediyesi'nin ihaleyi kazanan ve kendisine 670.000 lira ödenen şirketi soruşturduğu konuşuluyor.

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)