30 Mayıs 2012 Çarşamba

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayıncılık yapan pembe sermaye temsilcisi Taraf Gazetesi'ndeki yazılarında saçmalama, dumura uğratma hakkını tepe tepe kullanan Roni Margulies, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayıncılık yapan yeşil sermaye temsilcisi habervaktim.com sitesi tarafından düzeysiz, insafsız ve ölçüsüz bir biçimde eleştirildi!

Türkiye'deki yayıncılık yapan dergilerin, gazetelerin, sitelerin hemen hemen bütünü, hepsi, tamamı, tümü, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yardım ve yataklık yapıyorlar.


Emekçi halkın iktidar özlemi için değil, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayınlanan Taraf Gazetesi de, habervaktim.com sitesi de, renkleri farklı, biri pembe, diğeri yeşil de olsa, tabii ki, emek değerleri için değil, sermaye değerleri için etkinlikte bulunuyorlar. Hâl böyle olunca da, insan düşüncesinin sıçradığı yüksekliği, olabildiğince aşağı, daha aşağı çekiyorlar! 


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Taraf'ta Başbakan'a çok ağır itham


Ateist Ahmet Altan'ın Taraf'ında Başbakan Erdoğan'a yönelik bu kez de “kafayı mı yedi” dedikodusu yapıldı.

Taraf'ın Yahudi asıllı yazarı Roni Margulies, kürtaj ve sezaryen ile ilgili açıklamalarından ötürü eleştirdiği Başbakan Erdoğan'la ilgili çok ağır bir dedikoduyu dillendirerek “Çeşitli çevrelerde ‘Acaba kafayı mı yedi, yoksa hastalığından mı böyle oluyor?' şeklinde tartışmalara tanık oluyorum” diye yazdı.

Margulies'in yazısı şöyle:

“Muziplik olsun diye midir, zor bir ülkede bakan olmanın verdiği can sıkıntısını hafifletmek için midir, Hükümet üyeleri kendi aralarında bir yarışma düzenlemiş besbelli.

“İdris Naim Şahin'i kim yakalayabilir” yarışması.

Koca koca adamların çocuk gibi oyun oynaması halk tarafından hoş karşılanmayacağı için, yarışmayı gizli tutuyorlar. O nedenle, yarışmanın koşullarını, ödülün ne olacağını bilemiyoruz.

Ama yarışma konusu belli: En kaz kafalı lafı kim edebilir, en cahil ve kaba ifadeyi kim kullanabilir.

Akşam olup eve döndükten, ortalıktan el ayak çekildikten sonra, her kabine üyesi sıcak yatağında uzun uzun düşünüyordur: Yarın nasıl bir laf edebilirim de İdris Bey'i bile geride bırakabilirim?

Şu anda Başbakan açık ara önde gidiyor.

O kadar ki, çeşitli çevrelerde “Acaba kafayı mı yedi, yoksa hastalığından mı böyle oluyor?” şeklinde tartışmalara tanık oluyorum.

Hiçbiri değil.

Yarışmayı kazanmaya çalışıyor.

Üstelik bunu yaparken uzun uzun düşünmesine gerek yok.

Örneğin, sezaryen ve kürtaj hakkında konuştuğu zaman, söylediği şeyler zaten hayatı boyunca inandığı, hiç kuşku duymadığı şeyler.

Ve bu söyledikleri dünyanın her yanında tüm köktendinci ve aşırı sağcı insanlarla paylaştığı inançlar.

Bunları tartışmak anlamlı değil. Dinî inanç çünkü bunlar.

Sperm ile yumurta biraraya geldikten sonra hangi aşamada “hayat” başlar? Bu tartışmayı dindar bir insanla yapmanın anlamı da yok, gerek de yok. …”

Habervaktim.com

(Kaynak: HABER VAKTİM)