23 Mayıs 2012 Çarşamba

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sürekli olarak yargılandığı "haksızlıkların yasalarla korunduğu Türkiye"de, pembe sermaye temsilcileriyle yeşil sermaye temsilcileri arasında bir ateş topu gibi gidip gelen tiyatro sanatı, hızla, hem de şimşek hızıyla estetik gerçekliğinden uzaklaşıp, çürümeye ve küflenmeye başladı!

Oyun'un notu: Haberde adı geçen LİNÇÇİ kişilerin adlarını "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Tiyatro Konusunda Beyin Fırtınası paneli yapılacak 

Son zamanlarda kamuoyunda tartışmalara yol açan Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ile ilgili gelişmeler, Kültür Konseyi ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından meseleye çok yönlü bir bakış getirmek amacıyla masaya yatırılacak.

Kültür Konseyi ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), bilindiği üzere kültür sanat hayatına değerli katkıları ile bilinen iki ayrı kuruluş. Bu iki dernek son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden ve Türk tiyatrosunu yakından ilgilendiren Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ile ilgili olabilecek değişimleri ve mevcut durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Bu işbirliği neticesinde Tiyatro Konusunda Beyin Fırtınası başlıklı bir panel düzenlendi. 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat: 14.00'te Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşecek panele, konuşmacı olarak; Alpay Ekler, Atsız Karaduman, Gürbüz Azak, Hami Çağdaş, Hilmi Zafer Şahin, Hüseyin Goncagül, Levent Tülek, Osman Doğan, Rauf Altıntak, Recep Arslan, Savaş Aykılıç, Süeda Çil, Turan Oflazoğlu, Üstün İnanç ve Yalçın Akçay katılacak. Harun Yöndem'in yöneteceği panele ayrıca bazı tiyatro yönetmenleri, oyuncular ve yazarlar ile tiyatroseverler de dinleyici olarak iştirak edecek.

(Kaynak: Millî Gazete)