23 Mayıs 2012 Çarşamba

Bulunmaz, tiyatronun namusunu, onurunu yargıda da savunuyor!

T.C.
İSTANBUL
30. SULH CEZA MAHKEMESİ

DURUŞMA TUTANAĞI


TALİMAT NO: 2012/83
DURUŞMA TARİHİ: 21/05/2012
CELSE NO: 2.
HAKİM: ALİ MURAT SOYLU 38663
KATİP: BARIŞ DOĞAN 133678


Belirli gün ve saatte 2. celse açıldı. Sanığın bir önceki celse zorla getirilmesi kararı verildiğinden ve sanığın bugün hazır olduğu görüldüğünden sanığın savunmasının tespiti için bugün ara celse açıldı, yargılamaya başlandı. Sanık HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ huzura alındı. Hüviyet tespitine geçildi.


SANIK: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ, Mehmet Cemalettin ve Nebahat oğlu, 10/07/1955 ÇUBUKLU doğumlu, İstanbul Fatih, Hırka-İ Şerif mah/köy nüfusunda kayıtlı. Ali Baba Türbe Sokak Onur Han No: 13/8-9 Fatih / İSTANBUL adresinde oturur. Evli, 2 çocuklu, ilkokul mezunu, T.C. vatandaşı. Tlf: 532 642 88 57 


Sanığa Karşıyaka 3. Sulh Ceza Mahkemesinin 21/03/2012 tarih ve 2012/289 esas sayılı Talimat yazısı ve ekindeki iddianame ve ekleri okundu, sanığa isnat edilen suçu anlatıldı.


Sanığa CMK.nun 147 ve 191/3-c maddesindeki hakları okunup, sanığa bu hakları, kimliğine ilişkin soruları doğru cevaplamakla yükümlü olduğu hususundaki mükellefiyeti ve CMK.nun 106/2 maddesi gereğince kovuşturmanın sona erdirileceği tarihe kadar, yeniden beyanda bulunmak suretiyle veya iadeli taahhütlü mektupla, yukarıda bildirdiği adreste değişiklik olması halinde bu değişiklikleri işbu dava dosyasına bildirmesi, bu ihtara uygun hareket etmediğinde, yukarıda bildirdiği adrese tebligatın yapılacağı ayrı ayrı hatırlatıldı. Sanık duruşmalardan bağışık tutulmayı talep etmekle.


Sanık haklarını anladığını, yüklenen suç hakkında kendi iradesi ile hiçbir baskı altında olmadan açıklamada bulunacağını, Müdafii talep etmediğini, savunmasını kendisinin yapacağını, toplanmasını istediği somut delillerini savunmasında şüpheden kurtulmaları için bildireceğini, kendisi aleyhine varolan şüpheleri nedenlerini ortadan kaldırmak için ve lehine olan hususları ileri sürmek için imkan tanındığını, bunu savunması sırasında kullanacağını söylemekle;


SANIK HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ İFADESİNDE: İddianameye konu olan video içeriğindeki belirtilen sözleri ben söyledim, ancak hakkımda iddianame düzenlendikten sonra bu videoları kaldırdım dolayısıyla söylenmiş olan sözler kaldırıldı, amacım müştekiye hakaret etmek değildi sadece eleştiriydi, suç işlemek gibi bir kastım söz konusu değildir, bu nedenle öncelikle beraatimi talep ederim, hakkımda bir ceza verilecek olursa kamuya yararlı bir işte çalışma yaptırımını KABUL ETMEM ancak lehime olan kanun hükümlerinin uygulanarak hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederim, dedi.


Evrak incelendi.


GD Burada işi biten talimatın mahal mahkemesi olan Karşıyaka Sulh Ceza Mahkemesine İKMALEN İADESİNE karar verildi. 21/05/2012


Katip 133678                                                  Hakim 38663


***


Ayrıca bakınız: 


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Güney Amerika'da bulunacağını gerekçe olarak gösterip, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yazarı müşteki Seval Deniz Karahaliloğlu ile süren hukuk maçının 25 Nisan 2012 tarihli duruşmasına katılamayacağını gayet net olarak belirtmesine karşın, İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi yargıcı, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz hakkında "ZORLA GETİRME KARARI" vererek ve bu karar metnindeki "Çağrıldığı Davanın Davacısı" ile "Zorla Getirme Kararı Verilmesi Sebebi" bölümlerini asla ve kesinlikle belirtme gereksinimi dahi duymamasına karşın, çok ilginç ve oldukça düşündürücü bir duruma imza atmış oldu!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sunduğu Brezilya'da bulunma gerekçesini "geçerli mazeret" saymayan T.C. İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı Ali Murat Soylu, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın gıyabında şunu söyleyebilme hakkını kendinde buldu: "sanığın sorgu ve savunmasının tespiti için ZORLA GETİRİLMESİNE"