14 Mayıs 2012 Pazartesi

Hilmi Bulunmaz, tüm eleştirilerine karşın hâlâ Yeni Tiyatro okuyor!

Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın editör yazısından bir tadımlık sunuyoruz:


Evet, sözü İBBŞT'de yapılan "yönetmelik" değişikliğiyle "sanatsal ve bilimsel" tüm kararları belediyenin bürokratlarına devreden anlayışa getireceğim ve bunun yanlışlığını belirteceğim. Bu bağlamda belediyenin bürokratlarının altında bir konuma indirgenen Genel Sanat Yönetmenliği'ne atanan Hilmi Zafer Şahin'in hocalığıyla, bilimsel düşünüşüyle ve tüm iyi niyetiyle çalışacağından kuşkumuz yok; ancak umalım ki "yeni" yönetmelikle eli kolu bağlanmasın. Gönül ister ki bu "yönetmelik" yeniden gözden geçirilsin ve 100 yaşına yaklaşan İBBŞT'nin günümüzdeki işlevine yakışır bir biçimde "sanatçıların ve bilim insanlarının" da görüşleri alınarak yeniden oluşturulsun. Kurumun "bekası" açısından Hilmi Zafer Şahin'in aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirirken "çağımıza" yaraşır biçimde başarılı olmasını da istiyoruz. Şimdiye kadar "yayın kurulu" üyesi olarak Yeni Tiyatro Dergisi'ne yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz; "tarafsızlık" gereği ve aldığı sorumluluktan dolayı kendi isteğiyle adını "yayın kurulu"ndan çıkarırken "iyi" işler yapabilmesini diliyoruz.


***


Erbil Göktaş'ın yazısından alıp, yukarıda yayınladığımız tadımlık, bizim şu biçimde düşünmemize neden oldu:


Yeşil sermaye temsilcisi AKP, tiyatroya müdahale ederken, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlara değil, LİNÇÇİ olmayan kişi ve LİNÇÇİ olmayan kuruluşlara olanak tanımayı yeğliyor. 


Malumunuz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" (Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya tarafından hiç yoktan var edilen "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı Sabıkası" için, bizzat bizden özür dilemedikten sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na, sürekli olarak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" demeye devam edeceğiz!) Genel Sanat Yönetmenliği'ne atanan Hilmi Zafer Şahin, hiçbir zaman için LİNÇÇİ olacak kadar alçaklık, namussuzluk, onursuzluk, şerefsizlik yapmadı. Keza, Yeni Tiyatro Dergisi, asla ve kesinlikle LİNÇÇİ olma şerefsizliğine "yükselemedi"...


Yukarıdaki saptamaya bakarak, yeşil sermaye temsilcisi AKP'nin, Yeni Tiyatro Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Hilmi Zafer Şahin'i Genel Sanat Yönetmeni yaparken, LİNÇÇİ olmak yada LİNÇÇİ olmamak ölçütüne uygun hareket ettiği kanısındayız.


Tabii ki...


Yeşil sermaye temsilcisi AKP, bizim görüşümüzü yalanlayan bir açıklama yaparsa, o açıklamayı da ânında, birdenbire, derhal, hemen, ivedilikle, zamanında yayınlamaya söz veriyoruz.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz