8 Nisan 2012 Pazar

"Türkiye'nin en yaygın tiyatro dergisi" Yeni Tiyatro'nun Genel Yayın Yönetmeni, akademisyen, oyun yazarı, şair Erbil Göktaş'ın kaleme aldığı ibretamiz vesikayı, tarihî kıymeti sebebiyle, bir de biz kendi sitemizde ısrarla ve inatla neşredip, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin hangi saiklerle neşredildiğinin altını kalın kalın, kanlı canlı bir biçimde çiziyoruz!

Oyun'un notu: Akademisyen, oyun yazarı, şair Erbil Göktaş'ın aşağıdaki yazısını, Yeni Tiyatro Dergisi sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıda yayınladık. Ancak, yazının önemli bulduğumuz bazı yerlerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Açık açık imza vererek LİNÇ KAMPANYASI sürecini asla ve kesinlikle destekleme şerefsizliğinde bulunmayan Erbil Göktaş, tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz kişinin bir araya gelip başlattıkları ve başını "McCarthy Çocuğu" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın çektiği LİNÇ KAMPANYASI sürecinde bir FAHRÎ LİNÇÇİ olacak kadar bile aşağılık bir düzeysizliğe savrulmamıştı.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


YENİ TİYATRO DERGİSİ’NE 
"KIŞKIRTMA" GİRİŞİMİ VE "TEHDİT"!...


Mustafa Demirkanlı yayınlamaya başladığı günden beri Yeni Tiyatro Dergisi'ni bir biçimde engelleme, dezenforme etme, hedef gösterme girişiminden geri durmadı. Bunun en önemli sebebi 20 yıl boyunca kaybettiği tiyatro okurlarını Yeni Tiyatro Dergisi'nin kazanmış olmasındandır; Türkiye'de yayınlanan bütün tiyatro dergilerinin hepsinin en az iki-üç katı daha fazla okura ulaşan Yeni Tiyatro Dergisi, gerek içeriği gerek yayın anlayışıyla da, belki de "saldırı"yı(!) hak ediyor. Bu saldırıların en "yeni"si Demirkanlı'nın editörü olduğu sitede yayınlandı; "kargaları bile" güldürecek iddialardan oluşan bu saldırılar "saldırı" olsaydı bari!...


Tiyatro Tiyatro Dergisi editörü Mustafa Demirkanlı'nın 16 Ocak 2012’de www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde Yeni Tiyatro Dergisi'yle ilgili yayınladığı haberde(!), yalan yanlış bir sürü safsata ileri sürdükten sonra birkaç yıldır "manipule"ettiği insanlara yeni bir "hedef" göstererek, onları adeta "kışkırtmak" istiyor.


Demirkanlı'nın bir sürü akademisyeni, tiyatro insanını içine sürüklediği "batak"tan ders alamayanlar olur diye, geçmişte kimilerine yaptığımız uyarıyı ola ki, Demirkanlı'ya inanabilecek olanlara "yeniden" yapıyoruz:


"Lütfen Demirkanlı'ya kanıp 'kahramanlığa' soyunmayınız; çünkü kimi örneklerde göründüğü gibi sonuçta çırılçıplak ortalık yerde kalabilirsiniz. Sonuçta 'kral çıplak' konumuna düşmemek için verilen gazlara karşı 'uyanık' olunuz. Çünkü Yeni Tiyatro'nun 'objektif' yayıncılık yapmaktan başka bir 'kaygısı' yoktur."


Demirkanlı aşağıdaki "tekzip" yazımızı da yayınlamayarak, yeni bir "sansür"e de imza atmış oldu.


Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ!