15 Nisan 2012 Pazar

Türkçe düşünüp Türkçe konuşup Türkçe yazmaktan yoksun dangalak yazar LİNÇÇİ Pınar Erol'un, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü söyleyebilme terbiyesizliğinde bulunan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'le yapmış olduğu ve LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yayınlanan sade suya tirit söyleşiye, Dündar Müftüoğlu çok sert bir biçimde karşı çıktı!

Dündar Müftüoğlu'nun karşı çıkışından küçük bir tadımlık:


"Bu saldırılar neden -saldırı diyorum ben-? Biz niyet okumayalım, niyetlerini kendileri açıklasınlar dürüstçe. Çünkü söyledikleri eleştiriler yalan, çok yalan var içinde. Yalan olunca, önerdikleri modelin de ayakları yere basmayınca kafamız karışıyor. Ulusal tiyatro! Peki nedir, nasıl yapacaksın kardeşim? Açıklasın ayrıntılarıyla ulusal tiyatroyu. Ama açıklarken, örnek verdiği ülkelerdeki alt yapı/ üst yapı ilişkileri ile bizim alt yapı/üst yapı ilişkilerimizi karşılaştırsın yorumlasın. Yoksa hiçbir gerçekçiliği olmaz. Alt yapı, üst yapıyı belirler! O zaman Bay Bilginer ülkenin alt yapı ilişkilerini inceleyecek önce! Üst yapıya etkisini araştıracak! Ülkesinin gerçeklerinden haberdar olacak. Kurumlarla uğraşmayı bırakmalı bence Bay Bilginer, kavramlarla uğraşmalı! Ama bu zordur. İyi ki, hekim olup, kanseri iyileştirmeye çalışmamış Haluk Bilginer. Kanserli hastayı iyileştireyim derken, insanı da kanser gibi görmeye, insanı da yok etmeye başlayabilirdi. Sistem kendi hastalıklarını iyileştirirken kazanır sağlığını. Haluk Bilginer, Türkiye gerçekliğinden yola çıkmadan, insanı yok sayarak, mekanik ve rekabetçi, kuru bir mantıkla, toplum mühendisliğine soyunuyor, ötenazi istiyor. 'Kapatırım, ama ertesi gün Ulusal Tiyatro'yu kurarım!' diyor. Çürük domatesleri, sağlamından ayıracakmış! İnsanı domatesle eşdeğer kılan, mükemmelliyetçi, tuzu kuru işletmeci mantığı tam da bu. Neoliberal ticaret kafası! O zaman bir kötü niyet seziyorum. Ama ben kötü niyetliysem, Bilginer ve onun gibi düşünenler, iyi niyetlerini kanıtlasınlar. "


(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Nisan 2012, Sayı 236, sayfa 57)


***


Ayrıca bakınız:


Türkçe düşünüp Türkçe konuşup Türkçe yazmaktan yoksun dangalak yazar LİNÇÇİ Pınar Erol'un, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü söyleyebilme terbiyesizliğinde bulunan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'le yapmış olduğu ve LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yayınlanan sade suya tirit söyleşiye LİNÇÇİ Atsız Karaduman çok sert bir biçimde karşı çıktı!


Türkçe düşünüp Türkçe konuşup Türkçe yazmaktan yoksun dangalak yazar LİNÇÇİ Pınar Erol'un, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü söyleyebilme terbiyesizliğinde bulunan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'le yapmış olduğu ve LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yayınlanan sade suya tirit söyleşiye, Şahin Ergüney çok sert bir biçimde karşı çıktı!