21 Nisan 2012 Cumartesi

Yeşil sermaye temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın yeşil ışık yakıp, vekili Ahmet Selamet'e imzalattırdığı "Yeni Yönetmelik" konusunda sadece pembe sermaye temsilcisi Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya'nın görüşlerini değil, AKP'li Kadir Topbaş'ın da görüşlerini sunuyoruz!

Şehir Tiyatroları’nda rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak


Başkan Kadir Topbaş; “Biraz takip ederlerse, Şehir Tiyatroları’nda rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve UCLG Eşbaşkanlarıyla görüşmek için ABD’ye giden UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yönetmelik değişikliği sonrası Şehir Tiyatroları'nda yaşanan istifalarla ilgili biraz erken adım atıldığını, erken tavır konduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş; “Biraz takip ederlerse, izlerlerse inanıyorum ki rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız” dedi.

Kadir Topbaş, yönetmelik değişikliği sonrası Şehir Tiyatroları'nda yaşanan istifalarla ilgili sorusu üzerine de şöyle konuştu; “Sayın Kenan Işık ile biz görüşmemizi yaptık. Kendisinin haklı olduğu bir taraf var. Bu yönetmeliğin hazırlanması sırasında kendisinden bilgi alınmadığını ileri sürdü ki ben de bunu duyduğumda rahatsız oldum. Çünkü başkan danışmanı olarak kendisine müracaat edilmeliydi. Zaten başından itibaren göreve geldikten sonra kendisi de bize bu yönetmeliğin değişmesi gerektiğini ısrarla söylüyordu” diye konuştu.

Eskiden kalan yönetmeliğin yeterli olmadığını, 2007'de müfettişlerin yaptığı teftişten de bu yönetmeliğin değiştirilmesi konusunda yazı aldıklarını ifade eden Başkan Topbaş, şunları kaydetti;

“Bunu yerine getirmemiz gerekiyordu. Yapılan çalışma basına da yansıdığı gibi bürokratların da içinde olan ki geçmişinde bürokrat vardı zaten, genel sanat yönetmeninin belirleyeceği oyun değil, bu grubun belirleyeceği bir oyun oynatılması konusunda bir çalışma. Tabii yine 7'de 5 sanatçı olmak üzere bir düzenleme. Burada niyetlerimiz kötü değil. Bir yanlışlık olursa onu zaten düzeltiriz. Bu konuda hassasiyetlerimiz aynı. Biraz erken adım atıldığını erken tavır konduğunu düşünüyorum. Biraz takip ederlerse, izlerlerse inanıyorum ki rahatsız edici bir durum ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız.”

Kadir Topbaş, bir gazetede yer alan İstanbul'un deprem haritası haberiyle ilgili soru üzerine de “Zaten biz İstanbul'la ilgili çok farklı açılardan harita çalışmamızı yaptık. Elimizde mevcut var. Zemin etütlerimiz tamam. Elimizde önemli değerler var. Tabii ki başka çalışmalar varsa onlara da açık olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

(Kaynak: İstanbul Belediyesi)