28 Mart 2012 Çarşamba

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB), sitesinde yayınlamış olduğu haberde, LİNÇÇİ Üstün Akmen'in nasıl bir kaza geçirdiğini belirtme gereksinimi duymadan, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis tayfasının düzenlediği panele ne kadar değer verdiğini kanıtlamış oluyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından TEB sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kuruluş ve LİNÇÇİ kişilerin adları daha rahat okunsun diye, LİNÇÇİ kuruluş ve LİNÇÇİ kişilerin adlarının üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, tiyatro sanatının bir gram ağırlaşması, bir milim ilerlemesi söz konusu olamaz.


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, bu etkinliklerin, emekçi halkın iktidar özlemine doğru dürüst bir yanıt vermesi, emekçilerin gereksinimlerini karşılaması söz konusu olamaz.


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, Kültür Bakanlığı çanağı yalamanın, devletten avuç dolusu para sızdırmanın dışında bir arayış içerisine girme düşüncesi söz konusu olamaz.


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, tiyatro dergisi sahiplerinin Lemi Bilgin, Ayşenil Şamlıoğu ve Nejat Birecik'in dışında herhangi bir yerden yardım ve yataklık talep etmesi yada kendi ayakları üzerinde durması söz konusu olamaz.


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, tiyatrodan mama yiyenlerin hiçbirinin asla ve kesinlikle bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük isteğinde bulunmaları söz konusu olamaz.


Türkiye'deki tiyatro etkinlikleri, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin egemenliğinde sürdükçe, değil tiyatro eleştirisinin, değil tiyatro yazarlığının, değil tiyatro dergiciliğinin, iki kalas bir heves bile elde edilmesi söz konusu olamaz.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


MAYA SAHNESİ'NDEKİ PANELDE ÜSTÜN AKMEN'İN RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE METİN BORAN KONUŞACAK

25 mart Pazar günü saat 14-18 arası Beyoğlu Maya Sahnesi'nde ustalar eleştiri konusunu tartışacaklar.

Panelin moderatörlüğünü Fırat Güllü üstlenirken Tahsin Yücel, "Eleştiri nedir sorusu temelinde eleştiri kuramları ve ekolleri"; Cevat Çapan, "Batı'da eleştirinin ve eleştirmenin yeri; Burç İdem Dinçel, "Sanat yapıtı ve alımlayan arasındaki ilişki", Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Üyesi Süreyya Karacabey, "Dramaturgi, yorum ve tiyatro eleştirisi arasındaki farklar" konularını tartışacak. Geçirdiği kaza sonucu panele katılamayacak olan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen'in yerine Genel Sekreter Metin Boran "Günümüz Türkiye'sinde tiyatro eleştirisinin yeri ve eleştirmenin konumu" ile ilgili konuşacak, katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

(Kaynak: Tiyatro Eleştirmenleri Birliği)