28 Mart 2012 Çarşamba

Bütün burjuva kurumlarına karşı olduğumuz gibi, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için insan beynini körelten Milli Eğitim Bakanlığı anlayışına da karşı olmamıza karşın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, "devletin polisi"ni politik cop ve kalkan olarak kullanmasını esefle, hiddetle, nefretle, şiddetle kınıyoruz!

Adalet ve Kalkınma Partisi, hayatın her alanına müthiş derecede müdahale edip, halkın daha da yoksullaşması ve ülkemizin gericileşmesi için elinden geleni ardına koymuyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi, toplumsal hayatın sürekli olarak kendi istemleri doğrultusunda akmasını sağlamak için, nasıl ki, içeriği beş para etmez, sade suya tirit tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veriyorsa, eğitim kurumlarını da, kendi kafa yapısındaki kuş kafeslerinin içerisine tutsak etmeye çalışıyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi, diğer tüm burjuva partileri gibi, eğitim kurumlarını, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için tepe tepe kullanmanın ötesine geçirmek istiyor. 


Adalet ve Kalkınma Partisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'ndan yada bir başka yumuşak muhalefetten tam anlamıyla gocunmasa, amaca giden yolda sadece küçük bir engel olarak görse bile, bu türden karşı çıkışlara çok sert yanıt veriyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi, bizim için, diğer partilerden pek farklı olmasa da, "devletin polisi"ni kendi çıkarları doğrultusunda politik cop ve kalkan olarak kullanma uyanıklığında bulunduğu için, bu partiyi, esefle, hiddetle, nefretle, şiddetle kınıyoruz!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


KESK Eylemine Bakanlık Engeli

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle Ankara'da yapacağı eylem için farklı illerden yola çıkanlar engelleniyor.

Ankara Valiliği'nin dün eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğine dair açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü de illere gönderdiği genelge ile Ankara'ya gidecek otobüslerin illerden yola çıkışının engellenmesini istedi.

KESK yaptığı yazılı açıklama ile Adana'da 85 üyenin gözaltına alındığını belirtti.

İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Malatya, Batman, Urfa, Konya, Hatay, Zonguldak, Tokat illerinden üyelerinin çıkışlarının engellendi.

KESK, anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğünün ayaklar altına alındığını belirterek illerden yapılan engellemeleri aşarak Ankara'ya doğru gelenlerin de Ankara'ya girişlerde engellendiğini ifade etti.

Açıklamaya göre, İstanbul gişeler çıkışı, Eskişehir Yolu'nda Ankara'ya 30. km Karayolları Tesisleri'nde Gölbaşı tarafında Jandarma tarafından yollar kesiliyor.

KESK tüm engellemelere rağmen, meşru ve demokratik haklarını kullanmak için Ankara'da saat 10.00'dan itibaren Ziya Gökalp Caddesi Mithatpaşa Köprüsü altında toplanacaklarını belirtti.

"4+4+4 sorunları daha da büyütüyor"

Lami Özgen, 28-29 Mart'taki eylemin iki nedeninden biri olan 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı'na karşı eleştirilerini şöyle açıklamıştı:

"Her kademesi paralı hale getirilip piyasalaştırılarak emekçi, yoksul halk kesiminin çocukları için bir nevi kesintili halde olan mevcut eğitim sisteminin çözülmemiş yüzlerce sorun var.

"Yıllardır öğretmen, derslik, bina açığını gidermeyen, ırkçı, gerici, anti demokratik ders müfredatının değiştirilmesi için kılını kıpırdatmayan AKP iktidarı, 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi ile yaşanan sorunları çözmek yerine daha karmaşık hale getirmekte.

"Halkın büyük bir bölümünün ve bilim insanlarının kaygılarının giderilmediği bir ortamda, tamamen 'rövanş alma' zihniyeti üzerinden yapılacak bir yasal düzenlemenin başta çocuklarımız olmak üzere bu topluma yarar sağlamayacağı açık."

"Mücadeleci sendikalar etkisizleştiriliyor"

Özgen, eylemin ikinci nedeni 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı ile ilgili şunları söylemişti:

"AKP, tüm toplumu olduğu gibi, sendikal alanı da kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmek istemekte, bütün enerjisini örgütsüz, tepkisiz ve itaatkâr bir toplum yaratmak için harcamakta. TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan Toplu İş İlişkileri yasa tasarısı ve 4688 Sayılı yasada değişiklikler öngören yasa tasarısı ile mücadeleci sendikalar etkisizleştirilmek istenmekte."
(bianet)

(Kaynak: BİRGün)