18 Mart 2012 Pazar

Feridun Çetinkaya, LİNÇÇİ Mimesis'in dezenformasyonunu gördü!

Mimesis, "Tartışma Yaratan Oyun Gösterimden Kaldırıldı" Başlıklı "Rosenbergler Ölmemeli" Dosyasında da Hadi Uluengin'in "Oyun Bitti" Başlıklı Yazısını Sansürleyip Okurlarından Sakladı


Mimesis dergisi internet portali editörlerinden Eser Dilsöz, Rosenbergler'in Akıbeti başlıklı Mimesis editöryal yazısının altına, 5 Mart 2012 günü Mimesis editörleri adına yazdığı yorumda şöyle diyordu:


"Haldun Taner’in 'Keşanlı Ali Destanı' konusunda açılan tartışmada farklı görüşte yer alan tüm kişilerin yorum ve yazılarına portalde yer verilmiştir. Aynen 'Rosenbergler Ölmemeli' adlı oyunla ortaya çıkan tartışmalarda yapıldığı gibi…"


Yani, Mimesis editörleri, "Rosenbergler Ölmemeli" adlı oyunla ortaya çıkan tartışmada farklı görüşte yer alan tüm kişilerin yorum ve yazılarına portalde yer verildiğini iddia ediyorlardı.


Gelgelelim, Mimesis editörlerinin bu iddiası kesinlikle doğru değildi. Mimesis editörleri, örneğin Hadi Uluengin'in bahsi geçen tartışma için çok canalıcı önemdeki Oyun bitti! başlıklı yazısını, ne portallerinde okurlarına duyurdular ne de bu yazıyı Rosenbergler tartışmasına dair hazırladıkları dosyaya aldılar.


Yukarıda fotoğrafladığımız gibi, Mimesis editörleri hazırladıkları tartışma dosyasını, Hadi Uluengin'in bu önemli yazısını sansürleyerek ve Rosenbergler skandalının baş sorumlularından Orhan Alkaya lehine üç haberle kapatma tercihiyle, alenen okurlarını dezenforme etmiş oldular.


***


Bu konuya twitter'da şu mesajlarımla kısaca değinmiş ve tarihe not düşmüştüm:


Feridun Çetinkaya@feridunc
3Mart'taki dezenformatif OdaTV haberini veren Mimesis; Hadi Uluengin'in 3Mart tarihli yazısını ise hâlâ okurdan saklıyor: mimesis-dergi.org/konu/4-haber/t…
8 Mart 12 


***


Feridun Çetinkaya@feridunc
Rosenbergler dosyası yapan Mimesis, 3Mart'taki "Oyun Bitti!" başlıklı Hadi Uluengin yazısını okurdan saklamasını nasıl açıklayacak bakalım?
8 Mart 12 


***


Feridun Çetinkaya@feridunc
Biz boşuna demiyoruz tabii: "Mimesis dergisi çevresini hâlâ ciddiye alan bir tiyatro insanını ciddiye almak mümkün mü?" tiyatrofanzini.blogspot.com/2011/11/mimesi…

(Kaynak: Tiyatro Fanzini)