16 Şubat 2012 Perşembe

Akademisyen, oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi'nin Ocak 2012 tarihli 34. sayısında budanıp "eklenerek" sansürlü olarak (Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın "COŞKUN BÜKTEL, HİLMİ BULUNMAZ VE YENİ TİYATRO DERGİSİ!!!" yazısındaki ilginç ifadesiyle: "'fazlası' var, eksiği yok; gereksiz tekrarlar, cümlelerin anlamını düzeltmek için yapılan 'küçük' müdahaleler dışında...") yayınlanan "Hilmi Bulunmaz'la 'Beraat' Tartışmaları!... (1)" söyleşisinin budanıp ekleme yapılmayan, gayet net, oldukça berrak ve tabii ki sansürsüz ses kaydını, en küçük bir soluğuna bile asla ve kesinlikle müdahale etmeden olduğu gibi yayınlıyoruz!


Tamamı, tam tamına iki saat beş dakika elli yedi saniye (yaklaşık olarak yirmi beş dergi sayfası) süren söyleşinin ikinci bölümünün yayınlandığı Yeni Tiyatro Dergisi'nin Şubat 2012 tarihli 35. sayısı hâlâ satışta olduğu için, şimdilik kaydıyla sadece yirmi sekiz dakikasını yayınlıyoruz.


Yeni Tiyatro Dergisi'nin Ocak 2012 tarihli 34. sayısında ilk bölümü altı sayfa, Şubat 2012 tarihli 35. sayısında ikinci bölümü beş sayfa, tamamı sadece ve yalnızca on bir sayfa olarak yayınlanan 
"Hilmi Bulunmaz'la 'Beraat' Tartışmaları!... (1)" 
başlıklı söyleşinin 34. sayısındaki ilk bölümünü karşılayan sansürsüz hâlini yukarıda yayınladık!


***


Yeni Tiyatro Dergisi için yapılan söyleşinin 2.30 ile 2.4o sürecindeki Coşkun Büktel'in dile getirdiği şu sözler de sansürlendi: 


"Eğer biz, herhangi bir konuda toplanıyorsak, ne dersek yayınlanmak zorunda. Tabii ki, sansür olamaz yani..."