4 Şubat 2012 Cumartesi

Yeni Tiyatro, henüz elimize geçmediğinden biz haber yapmadık!

Bakınız: TİYATRONLINE


***


Oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, her ayın birinde yayınlanması için gayret edilen bir dergi olsa da, her zaman için birkaç günlük bir gecikmeyle yayınlanıyor. Hattâ bir hafta, on günlük gecikmeyle yayınlandığı sayılar bile oluyor.


Ancak...


Oyun yazarı, şair Erbil Göktaş, öyle bir gayretle yayıncılık yapıyor ki, umarız, birkaç ay sonra, her ayın tam birinde İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'nun, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in ve Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'in bile eline Yeni Tiyatro Dergisi'ni vermeye başlayabilecek.


Biz, hem her sayı düzenli olarak reklâm verdiğimiz ve yine her sayısını sürekli olarak beş tane satın aldığımız Yeni Tiyatro Dergisi'nin, yayınlandıktan birkaç gün, hattâ zaman zaman bir hafta sonra bize postayla gönderilmesinden çok rahatsızız. 


Biz, oyun yazarı, şair Erbil Göktaş'ın bize postayla gönderdiği Yeni Tiyatro Dergisi'nin postadaki gecikmesini kendi hesabına yazıp, kendisinden sürekli olarak hesap soruyoruz. Dolayısıyla, derginin ne zaman matbaadan çıktığını, ne zaman raflardaki yerini aldığını ve hattâ ne zaman Ayşenil Şamlıoğlu'nun, Lemi Bilgin'in ve Nejat Birecik'in ellerine verildiğini değil, ne zaman bizim elimize geçmiş olduğunu ölçüt olarak değerlendirmeye alıyoruz. 


Oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki bir kadronun kendilerince iyi niyetli bir tiyatral politikayla yayınladıkları Yeni Tiyatro Dergisi'nin Şubat 2012 tarihli 35. sayısının çıktığını, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın editörlük yaptığı LİNÇÇİ tiyatronline.com'dan öğrendik.


Böylece...


Oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, postayla bize ulaştırılmış olmadığı için, biz, bu derginin yayınlandığı haberini kendimiz yapmak yerine, LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesindeki linki vermekle yetiniyoruz.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz