12 Şubat 2012 Pazar

Türkiye tiyatro yayıncılığında yepyeni bir yol ve sımsıcak bir sürece daha girdik; zâten tamamıyla küflenen eski tiyatro dergiciliği hızla çürüyüp, şimşek hızıyla ceset hâline gelirken, akademisyen, eleştirmen, oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, kendine özgü estetik ve etik anlayışını ısrarla ve inatla koruyarak, "Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın BERAAT söyleşisi" ile büyük bir ivme kazanmanın yanı sıra, yeni ve sıcak tartışmalara neden olmaya başladı!

YENİ TİYATRO DERGİSİ’NE "KIŞKIRTMA" GİRİŞİMİ VE "TEHDİT"!...


Mustafa Demirkanlı, yayınlanmaya başladığı günden beri, Yeni Tiyatro Dergisi'ni bir biçimde engelleme, dezenforme etme, hedef gösterme girişiminden geri durmadı. Bunun en önemli sebebi, 20 yıl boyunca kaybettiği tiyatro okurlarını, Yeni Tiyatro Dergisi'nin kazanmış olmasındandır; Türkiye'de yayınlanan bütün tiyatro dergilerinin, hepsinin en az iki-üç katı daha fazla okura ulaşan 
Yeni Tiyatro Dergisi, gerek içeriği, gerek yayın anlayışıyla da, belki de, "saldırı"yı (!) hak ediyor. Bu saldırıların en "yeni"si, Demirkanlı'nın editörü olduğu sitede yayınlandı; "kargaları bile" güldürecek iddialardan oluşan bu saldırılar "saldırı" olsaydı bari!...


Tiyatro... Tiyatro... Dergisi editörü Mustafa Demirkanlı'nın, 16 Ocak 2012'de, www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde, Yeni Tiyatro Dergisi'yle ilgili yayınladığı haberde(!), yalan yanlış bir sürü safsata ileri sürdükten sonra, birkaç yıldır "manipule" ettiği insanlara yeni bir "hedef" göstererek, onları adeta "kışkırtmak" istiyor. Demirkanlı'nın bir sürü akademisyeni, tiyatro insanını içine sürüklediği "batak"tan ders alamayanlar olur diye, geçmişte kimilerine yaptığımız uyarıyı ola ki, Demirkanlı'ya inanabilecek olanlara "yeniden" yapıyoruz:


"Lütfen, Demirkanlı'ya kanıp 'kahramanlığa' soyunmayınız; çünkü, kimi örneklerde göründüğü gibi, sonuçta çırılçıplak ortalık yerde kalabilirsiniz. Sonuçta 'kral çıplak' konumuna düşmemek için, verilen gazlara karşı 'uyanık' olunuz. Çünkü, Yeni Tiyatro'nun 'objektif' yayıncılık yapmaktan başka bir 'kaygısı’ yoktur."


Demirkanlı aşağıdaki "tekzip" yazımızı da yayınlamayarak, yeni bir "sansür"e de imza atmış oldu. 


Yazının devamını okumak için, lütfen, TIKLAYINIZ!