2 Şubat 2012 Perşembe

Magazinel yayın yapıp, emekçi halkın beğeni düzeyini hızla, hem de şimşek hızıyla sürekli olarak aşağılara, daha aşağılara çeken 46. Dergisi'ne röportaj verip, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü kullanarak, bütün opera oyuncularını, bütün sinema oyuncularını, bütün televizyon oyuncularını, bütün tiyatro oyuncularını "yavşaklık" töhmeti altında bırakmasına karşın, bu söze karşı söyleyecek pek sözü bulunmayan opera oyuncuları, sinema oyuncuları, televizyon oyuncuları, tiyatro oyuncuları gibi suspus olmayıp, Nihat Haluk Bilginer'e "iade-i yavşak" ederek, kendisine "YAVŞAK" dediği için, bu sözü kendisine ait Internet sitesinde yayınladığı ve tüm uyarılara karşın bu sözü silmediği için iki yıl hapsi istenen Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki yazıyı okur okumaz şöyle düşündü: "Evet, herkes, hiçbir çekince yaşamadan, dilediği görüşünü, dilediği biçimde kamuoyuna ulaştırmalı ve 'sözün karşılığı söz' olmalı, hapis değil!"

Erdoğan'a yanıt: Konuşma özgürlüğü kutsal bir haktır


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili eleştirilerine Paul Auster'dan cevap geldi


 Auster, Milliyet’e yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başbakan İsrail’le ilgili ne düşünürse düşünsün, gerçek şu ki orada düşünce özgürlüğü var ve ne yazarlar ne de gazeteciler hapiste. Uluslararası PEN’den gelen rakamlara göre, Türkiye’de yaklaşık olarak 100 yazar hapiste. Davası dünyanın dört bir yanındaki PEN merkezleri tarafından yakından takip edilen Ragıp Zarakolu gibi bağımsız yayıncılardan bahsetmiyorum bile!


"Bütün ülkeler kusurludur ve sayısız problemle sarılmıştır sayın Başbakan. Bu ülkelere sizin Türkiyeniz ve benim Amerikam da dahildir. Ama benim bu konuda değişmez görüşüm şudur: Ülkelerimizdeki, bütün ülkelerdeki yaşam şartlarını iyileştirmek için hapis korkusu ve sansür olmadan konuşma ve yayınlama özgürlüğü, bütün kadınlar ve bütün erkekler için kutsal bir haktır."


Tamamını okumak için, lütfen, tıklayınız!