19 Şubat 2012 Pazar

Erbil Göktaş'ın, Yeni Tiyatro Dergisi'nde sansürlü olarak yayınladığı "Hilmi Bulunmaz'la 'Beraat' Tartışmaları!..." söyleşisindeki Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sözlerini, sansürsüz olarak yavaş yavaş yayınlamaya başladık!

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Yeni Tiyatro Dergisi'ne Ayşenil Şamlıoğlu, Lemi Bilgin, Nejat Birecik'ten reklâm alan Erbil Göktaş, kurucusu olduğu Sosyalist OYUN Dergisi'ne Ayşenil Şamlıoğlu, Lemi Bilgin, Nejat Birecik'ten reklâm almayan ve şoven duyguları depreştiren "Türk Tiyatrosu" kavramına hiçbir zaman için tenezzül etmeyip, yılmayan bir inatla "Türkiye Tiyatrosu" kavramını dayatan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın aşağıdaki sözlerini de sansürlemeyi uygun buldu: 


"Eğer Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bize karşı LİNÇ düzenlemesinde önderlik etmeseydi, bir limited şirket kuramazdı ve Kültür Bakanlığı çanağı yalayamazdı. Ne zaman ki bize LİNÇ KAMPANYASI başlattılar, AKP'li hükümetler, kültür bakanları, şu bu dedi ki, buyurun dedi, siz de bizden Kültür Bakanlığı çanağı yalayın! Bu kadar basit bu!!! Tiyatroya hiçbir yararları yok yani... Türkiye Tiyatrosu'na hiçbir yararları yok!"


Not: Bu sözler, yapılan ses kaydının 1.15.43'te (Bir saat on beş dakika kırk üçüncü saniye) söylenmeye başlanmıştır.


***


Yukarıdaki sözler, Yeni Tiyatro'da şu biçimde yayınlanmıştır:


"Biz olmasak onlar olmaz ki. Boğaziçi Gösteri Topluluğu bize karşı linç girişimine girmeseydi, 'Limited Şirket' kuramaz ve bol bol çanak yalayamazdı. Kültür Bakanlığı'nın çanağını yaladılar ve çanak yalayarak var oldular. Bunlar bizim sayemizde oldu. Bunların Türk Tiyatrosu'na hiç bir ama hiç bir faydası yok."