18 Şubat 2012 Cumartesi

Erbil Göktaş'ın, Yeni Tiyatro Dergisi'nde sansürlü olarak yayınladığı "Hilmi Bulunmaz'la 'Beraat' Tartışmaları!... (1)" söyleşisindeki Bulunmaz'ın bir sözünü sansürsüz aktarıyoruz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz diyor  ki:


"12 Eylül Faşizmi yasalarının hâlâ geçerli olduğu Türkiye'de yaşayan adamın kaç yaşında olursa olsun, beyler paşalar gibi yaşadığı bir ortamda, insanlar, darbe yapma olasılığı içerisinde olabilme varsayımıyla 1000 küsur gündür cezaevinde bulunuyorlar. Ulusalcı kimliğim yok, onlar gibi düşünmüyorum, falan filan, ama konuyu dağıtmak için de söylemiyorum; bunun bir zulüm olduğunun burada altını çizmek istiyorum." 

Oyun'un notu: Yeni Tiyatro Dergisi'nin Ocak 2012 tarihli 34. ve 35. sayılarda sansürlü olarak yayınlanan "Hilmi Bulunmaz'la 'Beraat' Tartışmaları!..." söyleşisi için sarf edilmiş henüz Şubat 2012 tarihli 35. sayısı hâlâ satışta olduğu için, 35. sayıda yayınlanması gerekmesine karşın, sansürlendiği için yayınlanmamış olan yukarıdaki sözler, aşağıda sadece 28 dakikalık bölümünü (Ocak 2012 tarihli 34. sayısındaki sansürlü olarak yayınlanan bu bölüm) yayınlamış olduğumuz 2 saat 5 dakika 57 saniyelik videonun 101.49'uncu dakikasındadır!