11 Ocak 2012 Çarşamba

"Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü kullanarak, bütün opera oyuncularını, bütün sinema oyuncularını, bütün televizyon oyuncularını, bütün tiyatro oyuncularını "yavşaklık" töhmeti altında bırakmanın yanı sıra, genelleme yapıp özne belirtmediğinden (kişi adı vermediğinden) şark kurnazlığı yaparak (kendisinin, Oyuncular Sendikası Kurucu Üyesi olmasına ve savcıların vurdumduymazlığına güvenerek) yargılanmama garantisi elde eden Nihat Haluk Bilginer'in bu sureti haktan görünerek sanat piyasasındaki pazar payını artırma tavrını açığa çıkarmak için, her türlü yargılanmayı ve her türlü cezalandırılmayı göze alarak, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." kem sözünü söyleyen Nihat Haluk Bilginer'e "YAVŞAK" diyen Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, ağzından çıkan söze (her zaman olduğu gibi) sahip çıkıp, tükürdüğünü asla ve kesinlikle yalamıyor: "İhtarname gönderse de geri adım atmayacağım. 500 bin TL ceza da gelse, o yavşak kelimesini sitemden kaldırmayacağım!"

Yukarıdaki fotomontaj, bizim tarafımızdan değil, "ulusal basın" tarafından yapılmıştır. Ancak, bu fotomontaj, bize şöyle bir imgeyi dile getirme fırsatı vermiştir: 


HB (Hilmi Bulunmaz), HB'ye (Haluk Bilginer'e) Karşı!


***


Oyun'un notu: Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın, kendisini telefonla arayıp röportaj yapan Bugün Gazetesi muhabiri Okan Işık'a söylediği ve aşağıda yayınlanan sözleri, içerik olarak doğru olmakla birlikte, ifade gücü olarak, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ifade titizliğini taşımamakta, onun ifade zenginliğini içermemektedir. Ancak, burada, Bugün Gazetesi muhabiri Okan Işık'ın kastî bir davranışı söz konusu değildir. Telefonla yapılan iletişimdeki teknik nedenler, içerikte herhangi bir sorun oluşturmamakla birlikte, ifade gücü anlamında küçük sorunlar oluşturmuştur.


***


ARŞİV
22 Ekim 2010
Saat 18:00


Haluk Bilginer'e çok sert 'yavşak' cevabı!


Bilginer'le mahkemelik olan Hilmi Bulunmaz, "İhtarname gönderse de geri adım atmayacağım. 500 bin TL ceza da gelse, o yavşak kelimesini sitemden kaldırmayacağım" dedi.


Kendine "Yavşak" diye yazan tiyatrocu Hilmi Bulunmaz'a ihtarname gönderen Haluk Bilginer'e, tiyatrocudan sert cevap geldi. Bugün gazetesinin haberine göre; 38 yıllık tiyatrocu Hilmi Bulunmaz bu konuda şöyle konuştu: 


"Haluk kardeşim, oyuncuların çoğu yavşaktır dediğin zaman, hem insanları töhmet altında bırakıyorsun hem de cezadan kurtulursun. Bu yaptığın esnaf zihniyeti. 'Haluk kardeşim sen yavşaksın' diyerek sitemde yazdım. O da rahatsız oldu ihtarname gönderdi. İhtarname gönderse de geri adım atmayacağım. 500 bin TL ceza da gelse, o yavşak kelimesini sitemden kaldırmayacağım. Birileri, bu adama 'dur' demesi gerekiyordu; ben dedim. İhtarname ne demek? 'Sopanın ucunu gösterdim ha!' demek. İhtarnameden sonra, savcılık suç duyurusu olur. Ondan sonra, mahkeme başlar; ben hepsine hazırlıklıyım."


KAN UYUŞMAZLIĞI VAR


"Bundan sonra anlaşmamız imkansız" diyen Bulunmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Bir Vahdettin'le Mustafa Kemal Atatürk nasıl anlaşırsa, bizim de, bundan sonra anlaşmamız olanaksız. Aramızda kan uyuşmazlığı var. Benim gözümde bir saygınlığı yok. Haluk Bilginer'in oyunculuğu tekdüze ve oyuncu esnafına bir şey katmadığını düşünüyorum. Bilginer'e, Ali Poyrazoğlu da çok güzel bir cevap verdi; ama, ona ihtarname gönderdiğini sanmıyorum. Beni küçük lokma görmüş olabilir."

(Kaynak: Medya Faresi)