7 Ocak 2012 Cumartesi

"Theope" oyunu yazarı Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilga ve imhâ etmek için başlatılmış LİNÇ KAMPANYASI düzenleyicilerinden Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Dansçıları, BGST Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, BÜFK Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü, Tiyatro Boğaziçi gibi Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı ve bağımlı LİNÇÇİ grupların bu "suçunu" hiçbir zaman için araştırmadan, hiçbir biçimde incelemeden, hiçbir anlamda sorgulamadan, "Uludere Katliamı" için Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapmak, ne kadar inandırıcı olabilir?!

benim gönlüm uludere


iğreniyorum yine 
yeni yıla girerken
korkunç sesler çıkarıyor havai fişekler
ve kulakları tırmalayan ıslıklarla geliyor yeni yıl
saat tam sıfır sıfır iki nokta üst üste sıfır sıfır
gönlümde sınırdaki gözyaşları
bütün ülke milli birlik ve beraberlik içinde yeni yıla girerken 
benim gönlüm uludere


hilmi bulunmaz
iki bin on bir ile iki bin on iki arası


***


Üniversitede Uludere protestosu


Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Şırnak Uludere olayıyla ilgili dikkat çeken bir eylem yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusü içinde bulunan kütüphane önünde toplanan öğrenciler bir anda yere yatarak 35 kişinin ölümünü protesto etti.

Bu sırada eylemden habersiz olan öğrenciler bir an şaşkınlık yaşadığı görüldü. Yere yatan protestocu öğrencilerin bedenlerinin çevresi tebeşirle çizildikten sonra Uludere’de ölenlerin isimlerinin yazılı bulunduğu kağıtlar bırakıldı. Öğrenciler, kameralarıyla çektikleri eylemi daha sonra klip yaparak yayınladı.

(Kaynak: Milliyet)