20 Ocak 2012 Cuma

Aşağıdaki "gerçek haber"i okuduktan sonra, Irwin Shaw'un yazıp Coşkun Büktel'in çevirdiği "Ölüleri Gömün" oyununu okuyunuz!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kurulduğu günden (4 Temmuz 1776) başlayarak, dünya halklarına iyilik değil, kötülük ihraç etmiş bir ülkedir. Dünya halklarını birbirine düşürüp, kan ve gözyaşıyla biriktirdiği sermayeyi silaha dönüştüren ABD, kendisini var eden pezevenk ruhlu silah tüccarlarını, mazlum halkların ensesine birer asalak, birer Kırım Kongo Kenesi (KKK), birer tufeylî, birer yavşak gibi yapışma alışkanlığındaki işbirlikçilerinin otağına hızla, hem de şimşek hızıyla taşıyarak, barış sözcüğünü, sadece sözlüklere tutsak olmuş bir kenar süsü, ağza alınmış bir emzik olarak algılamamızı istediği için, tabii ki, her zaman ve her ortamda bu yönde politika üretmenin derin huzursuzluğunu yaşıyor hâlâ. 


Aşağıdaki haberi okuyunca, zâten benim için bir düşünme alışkanlığı olan yukarıdaki sözcüklerden oluşan öbeği bir kez daha gündeme getirmek istedim. Şimdi, uzun bir soluk alıp, en yakın kitapçıdan bir "Ölüleri Gömün" oyununu satın alarak okuyunuz. Bu oyunu okuyup içselleştirdikten sonra, her ne kadar bu metne tam olarak uyum sağlamamış olsa da, şu ânda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oynanan "Ölüleri Gömün" oyununu izleyebilirsiniz!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz  




***


ABD ölülerini defnedemez hale geldi


Bir zamanlar tüm dünyayı titreten süper güç öyle bir hale düştü ki, artık ölülerini kargo araçlarıyla getirip, toplu mezarlara gömüyorlar. ABD'deki finans krizinin geldiği son nokta!

Bir zamanlar tüm dünyayı titreten süper güç Amerika, ekonomik krizden yakasını kurtaramıyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kriz yüzünden ancak üçüncü dünya ülkelerinde görülebilen sahneler, artık Amerika'da da yaşanıyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü Chicago bölgesinde çekilen bu fotoğraflar da yaşanan sorunların kanıtı gibi.

Cenaze masraflarını karşılayamayan Amerikalılar için yapılan uygulama sonucunda 30 kişi aynı mezara gömüldü.

Chicago'nun 40 kilometre kadar güneybatısında yer alan mezarlıktaki defin işlemi sırasında tek bir cenaze sahibinin olmaması ve tabutların mezarlığa kargo kamyonetiyle getirildiği dikkat çekti.

milliyet.com.tr

(Kaynak: HABER VAKTİM)