19 Aralık 2011 Pazartesi

Tavır Dergisi tiyatro yazarı Gülnaz Bıçakçı, "Memet Baydur"u "Mehmet Baydur", "Volkan Özgömeç"i "Volkan Özgöneç" sanıyor!


Sağ olsunlar, "Kültür Sanat Yaşamında Tavır Dergisi" yöneticileri, bu derginin her sayısından bir nüshayı sarı bir zarfa koyup, zarfın üzerine "HİLMİ BULUNMAZ - (Bulunmaz Tiyatro)" 
yazarak bize gönderiyorlar. Tabii ki, bizim ilgi alanımız öyle gerektirdiği için, öncelikle ve özellikle tiyatro hakkındaki yazıları derhal okuyoruz. Ne var ki, tiyatro hakkındaki yazılar, niyet olarak, burjuva dergilerindeki tiyatro yazarlarına göre çok daha dürüst bir dille kaleme alınmalarına karşın, burjuva kültür dergilerindeki tiyatro yazarlarının özensizliği, Tavır Dergisi tiyatro yazarlarının kaleme aldığı yazı içeriklerine de sıçrıyor. Özellikle Gülnaz Bıçakçı imzalı yazılar, son derecede özensiz bir dille kaleme alınıyor. Bugün, Aralık 2011 tarihli 115. sayısı elimize geçer geçmez, tiyatroyla ilgili yazıları gözden geçirirken, yukarıdaki fotoğraftan da çok net bir biçimde anlaşılacağı üzere, Tavır Dergisi tiyatro yazarı Gülnaz Bıçakçı, "Memet Baydur""Mehmet Baydur" ve "Volkan Özgömeç""Volkan Özgöneç" sanıyor yada dalgınlığın bu kadarına pes doğrusu!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz