22 Aralık 2011 Perşembe

"Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." diyen televizyon dizisi oyuncusu, tiyatro patronu, Shakespeare çocuğu, pop müziğin kraliçesi Madonna'nın rol arkadaşı Haluk Bilginer'e "yavşak" dediği için mahkum olan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı konu edinen SABAH Gazetesi, ya bile bile olayı saptırıp "yalan haber" yapıyor yada habercilikten bihaber muhabirlere haber kostümü giydirilmiş haber yazdırıyor!

Oyun'un notu: SABAH Gazetesi'nden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberin son kısmını, "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik... Çünkü, "maymungötürengi" ile belirgin hâle getirdiğimiz kısım, tamamıyla yalan bir haber yada habercilikten bihaber olan bir muhabir tarafından haber kılığına sokulmuş bir garabet!


***


Bilginer'e hakarete 3 bin 740 TL para cezası


Tiyatro oyuncusu Haluk Bilginer ve yönetmen Kemal Aydoğan'a internet sitesinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatrocu Hüseyin Hilmi Bulunmaz, 3 bin 480 TL cezaya çarptırıldı. İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi, Bulunmaz'ın geçmişinde sabıka olmamasını dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bulunmaz, tiyatro oyunlarında küfür ve hakaret kullanılmaması için başlatılan kampanyaya imza atan sanatçılara, internet sitesinden hakaret etmekle suçlanıyordu. 

(Kaynak: SABAH)