10 Aralık 2011 Cumartesi

LİNÇÇİ avukat Mehmet Bozkır dangalakça tiyatro yazıları yazıyor!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, devlet eliyle kurulup toplumsal kuvözde yaşatılan Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları gibi resmî tiyatro kurumları, toplumsal olarak işlevsellik kazanamadığından, sahte, sentetik, yapay eleştirmenlerin inisiyatifine terk edilmiş durumda. LİNÇÇİ Mehmet Bozkır da, estetiğin "e"sinden, sanatın "s"sinden, tiyatronun "t"sinden anlamadığı için, sahte, sentetik, yapay duygularla tiyatro eleştirileri kaleme alıyor. Sahte duygular taşıyıcısı LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, eline kalem alma cesareti gösterebilmesini, resmî tiyatro kurumlarının halktan uzaklığına borçlu. Tamamıyla "cahil cesareti" mantığıyla tiyatro yazıları kaleme alan LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, dangalak bir ruhla hareket ettiği için, ancak Devlet Tiyatroları düzeyinde bir tiyatro eleştirmeni olmanın bir milim bile ötesine geçemiyor. İzlediği oyunların metin altını değil, metnini bile algılamaktan yoksun LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, aşağıda linkini verdiğimiz LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesindeki yazılarını öyle anlaşılmaz bir dille yazıyor ki, okurların, bu saçma sapan yazılardan herhangi bir entelektüel zevk alması asla ve kesinlikle olası değil.

Aşağıdaki tümceyi, "her tümce bir yargı birimidir" mantığıyla okuduğumuzda, bu tümcenin hiçbir yargı oluşturmadığını görmek olası. LİNÇÇİ Mehmet Bozkır tarafından kaleme alınmış tümceyi, yazıdan kopararak okuduğunuzda, "kalabalık bir kadro" ile yapılan herhangi bir işin, kendiliğinden olumsuz olabileceği düşüncesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Resmî tiyatro kurumlarına sırtını yaslayarak resmî tiyatro eleştirmenliği yapanlar, doğaları gereği, tabii ki, dangalakça yazılar yazıp, üstüne üstlük, bir de LİNÇÇİ olmak zorundalar. LİNÇÇİ Mehmet Bozkır da aynen böyle davranan biri...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


"Böyle kalabalık bir kadronun olduğu, bu kadar imkanın olduğu bir tiyatro bünyesinde böylesine bir oyunu sahneye koymak hem seyirciler hem de oyuncular açısından talihsizlik."

(Kaynak: tiyatronline.com)