26 Aralık 2011 Pazartesi

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Pusu, Kurtlar Vadisi Terör'de oynamış Serpil Tamur'u kapak yapan Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın "Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler Lobisi" üyesi ve Shakespeare çocuğu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan karşısında elde ettiği BERAAT kararını yayınlayacak!

"ÖNEMLİ" BİR AÇIK OTURUM!...


Erbil Göktaş


Oyun yazarı ve çevirmen Coşkun Büktel, Yeni Tiyatro'yu matbaaya göndereceğimiz sıralarda yaptığı çeşitli yayınlarda Hilmi Bulunmaz'ın Ömer Faruk Kurhan'la olan davasından "beraat" kararı almasını "görmezden geldiğimizi" yazdı. Tabii bu "görmezden gelme" değil, daha önce de belirttiğim gibi Yeni Tiyatro'nun işleyiş biçiminden ve yayın anlayışından kaynaklanan bir konudur. Yeni Tiyatro ağırlıklı olarak makale, inceleme, eleştiri ve söyleşi ağırlıklı bir dergidir. Kitap tanıtımı, deneme ve arşiv yazılarına da yer veren Yeni Tiyatro'da haber türü yazıları ancak hazır gelirse yayınlayabiliyoruz; çünkü özel olarak haber yazacak elemanımız yok, bu yüzden Cüneyt Çalışkur'dan Sevinç Aktansel'e, İstemi Betil'den Çetin Köroğlu'na kadar pek çok tiyatrocumuzun "ölüm" haberleri de dergimizde yer alamadı.

Durum böyle olunca Coşkun Büktel, Hilmi Bulunmaz, Ediz Baysal'ın da bulunduğu grupla bir "açık oturum" gerçekleştirip uzun zamandan beri tiyatromuzda yaşanan "sert" tartışmaları, mahkemeleşmeleri ve bu "beraat" kararını enine boyuna tartıştık. Bu tartışmaları önümüzdeki sayımızdan itibaren yayınlamayı düşünüyoruz; umarım bu "önemli" tartışma herkes için yararlı olur.