19 Aralık 2011 Pazartesi

Kendisine Türkçe ve matematik dersleri verdiği için Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet edip, avukatı, İstanbul Barosu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Gün'ün hukuka güvercin takla attırarak hakkında "Kamu Davası" açtırmayı başarmasına karşın, hiçbir duruşmaya bir kerecik olsun asla ve kesinlikle gelme zahmetinde bile bulunmayan ve inadım inat, bir türlü Türkçe öğrenmeye yeltenmeyen Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve tabii ki LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Türkçe derslerinden sınıfta çakmaya ısrarla ve inatla devam ediyor hâlâ!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından tiyatronline.com sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in sözüm ona yazısındaki Türkçe yanlışlarını "maymungötürengi" ile belirgin hâle getirip, doğrularını "çimenrengi" ile biz yazdık!


***


Sanat ve sanatçılar cemaat anlayışından kurtulup, piyasa koşullarının dümen suyuna kendilerini bırakmaktan vazgeçip, bağımsız birer birey-sanatçı olarak daha duyarlı ve objektif olmaları gerektiğini anımsarlarsa, -elbette biricik olma kaygısından da kurtulmak ve bu işin bir meslek, hem de donanım, sabır ve özellikle umut gerektiren bir meslek olduğunu her daim akılda tutarak- bu yasa konusu yeniden ele alınabilir.

Ancak sanatçı örgütleri yeterince güçlü olmazsa, yine spekülasyon, ego çatışmalarıyla bu sorunlar sürer gider. Buna yasalar ve konseyler konusu da dahildir.

Kim seçecek bu konsey üyelerini, nasıl seçilecek? hangi (Hangi) kriterler kullanılacak? Emek mi, deneyim mi, kariyer mi, dünya görüşü mü belirleyici olacak? Ya da hepsi mi?

Yoksa gönüllülük mü esas alınacak?

Sen ben bizim oğlan mı olacak yoksa?

Her alanda bir takım (birtakım) kurullar, konseyler, organizasyonlar var. Ama neye göre seçim ya da atama(!) yapılıyor belli değil.

Bu belirsizlikten kurtulmak gerek...

Prof. Dr. Nurhan Tekerek
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

(Kaynak: tiyatronline)