26 Aralık 2011 Pazartesi

"Theope" oyunu yazarı Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için bir araya gelen 1100 kişilik kişiliksiz kişinin var olduğu bir ülkede Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmak zorunda kalan AKP'li Ertuğrul Günay, can sıkmayan, el yakmayan, gözyaşı dökmeyen konularda rahatça konuşurken, can sıkan, el yakan, gözyaşı döken LİNÇÇİ tiyatro dergilerine reklâm (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) verilmesi konusunda bir tek soluk bile almayıp, bir tek adım bile atmayarak, alışkanlıklara, kanıksanmış durumlara yeşil ışık yakmaya devam ediyor hâlâ!

LİNÇÇİ tiyatro dergilerini beslerken hiç ikirciklenmeyen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, milletvekili maaşlarıyla ilgili olarak ikircikli sözler ediyor. Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen AKP'li Ertuğrul Günay, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar alçalmış tiyatro yayıncı esnafına reklâm adı altında verilen avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) konusunda kılını bile kıpırdatmazken, her zaman için üzerinde rahatça konuşulup demagoji yapılabilecek "milletvekili maaşı" konusunda mangalda kül bırakmıyormuş gibi yaparak, LİNÇÇİ tiyatro dergilerine verilen reklâmları unutmamızı mı istiyor?


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


'Bu maaş zammı içimi burktu'


Kültür Bakanı Günay, milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin düzenlemeden, 'içinin burkulduğunu' ifade ederek, ''Bir milletvekilinin, aynı zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını, genel uygulamaya aykırı sayarım. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum bunu dikkate alacaktır'' dedi.

TBMM - Milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin sorular üzerine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Meclisin yaptığı düzenlemelerden, itiraz eden etmeyen herkesin yararlandığını söyledi. Günay, ''Kabul etmiyoruz, asıyorum kesiyorum'' diyenlerin, gayet güzel aldıklarına yönelik geçmişte örneklerin bulunduğunu kaydetti.

Günay, bu nedenle karar Meclisten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemediğini belirterek, ''Ancak biraz içim burkuldu demezsem, kendime karşı saygısızlık etmiş olurum'' dedi.

'Bir milletvekili kitlesi rahatsız oluyor'

Uzun yıllar parlamento dışında olduğunu, bir eski milletvekilinin yaşama intibakının çok kolay olmadığını bildiğini dile getiren Günay, bu nedenle eski milletvekilleriyle ilgili düzenlemelerin daha makul bir ölçüde yapılmasını kabul edebileceğini vurguladı. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mademki bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor, bir eski milletvekili çalıştığı zaman ondan da kesinti yapılması gerektiğini düşünürüm. Bir eski milletvekili, milletvekiliyken (benim durumunda olanlar) hem milletvekili maaşı hem emekli maaşı alıyorsa, yine emekli maaşından makul kesinti yapılmasını doğru bulurum. Umuyorum ki böyle düzenlemeler yapılacaktır. Bir milletvekilinin, aynı zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını, genel uygulamaya aykırı sayarım. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum bunu dikkate alacaktır.''

Bir milletvekilinin aylık ne kadar harcamasının olduğuna ilişkin soruya Günay, ''Bunları Meclis Başkanı'na sorun. Bundan fazlasını konuştuğunuz zaman genel bir milletvekili kitlesi rahatsız oluyor'' karşılığını verdi.

(Kaynak: Haber Vaktim)