28 Kasım 2011 Pazartesi

Hilmi Bulunmaz'ı şikâyet etmesine karşın BERAAT kararıyla yenilgiye uğrayan Ömer F. Kurhan'ın çömezleri, "kapak kızı" PELİN BATU'dan çare bekliyorlar!

"Evet bu o! PELİN BATU Kapakta gördüğünüz, çekimin sadece ilk karesi!" uyarısının kışkırtıcılığını iyice algılayıp, Pelin Batu'nun bedenini daha net olarak görebilmek için, lütfen, Pelin Batu'nun fotoğrafına hemen tıklayınız! (Kaynak: BOXER)


***


Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adlarını "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi yapımı "Eleni'den Mektuplar" oyununda, "kapak kızı" Pelin Batu da oynuyor!


***


LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi, Eleni’den Mektuplar’ı Sahneliyor
Ara
10
20:30
Ara
15
20:30
Ara
24
20:30
Ara
29
20:30

Pelin Batu, Cüneyt Yalaz, Uluç Esen, LİNÇÇİ Duygu Dalyanoğlu ve Zeynep Okan geçmişle karşılaşan iki kardeşin öyküsünü canlandırıyor.

BGST Tiyatro Boğaziçi, LİNÇÇİ Sevilay Saral’ın yazdığı “Eleni’den Mektuplar” adlı oyunu Aralık ayından itibaren sahnelemeye başlıyor. Metin Göksel’in sahneye koyduğu oyunda Pelin Batu, LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz, Uluç Esen, Duygu Dalyanoğlu ve LİNÇÇİ Zeynep Okan rol alıyor. Eleni’den Mektuplar günümüzde yaşayan iki kardeşin geçmişlerini ve annelerinin gerçek kimliğini keşfetmeleri üzerine kurulu. Annelerinin ölümünün ardından gömülmek istediği Ege kasabasına giden iki kardeş yollarını bir kaza ile kaybedince hem kendilerinin hem de annelerinin geçmişi ile karşılaşıyorlar.

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı problemleri mikro düzeyde, bir ailenin perspektifinden ele alan oyunda 6/7 Eylül olayları sonrası Türkiye’den gitmek zorunda kalan yaşlı bir Rum’un torunu Eleni’nin Müslüman bir aileye teslim edilmesi, Eleni’nin Edibe olma süreci öykü boyunca yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

“Evde ve okulda ve sokakta ve her yerde teneffüs ettiğimiz havadan aldığımız milliyetçiliğin bütün algılamalarımızı çarpıtan atgözlüğü”* iş kişisel tarihlere gelince travmatik karşılaşmalara yol açabiliyor. Unutulan veya unutturulan bir geçmişle yaşayan bugünün insanları yüzyıl başında yeni kimlikler oluşturulurken eski kimliklerin kaybolduğunu veya saklandığını yeni fark ediyor. Türkiye’de sadece Rum kimliğinin değil, Ermeni, Yahudi, Kürt, Alevi ve pek çok kimliğin görünür hale gelmesi ile kendini yeniden tanımlayan birçok bireyin öyküsü etrafımızda yaşanıyor. Gizli tarihler, kişisel hikayeler ortaya çıkıyor.

Eleni’den Mektuplar “ıssız bir adaya” düşen iki kardeşin gözünden çok kişisel bir hikaye anlatırken bu topraklarda kaybettiğimiz seslere dikkat çekiyor.

* Baskın Oran’dan alıntılanmıştır.

ELENİ’DEN MEKTUPLAR

Yazan: Sevilay Saral
Sahneye Koyan: Metin Göksel
Sahne Tasarımı: Âli Özgün Büyükışık
Kostüm Tasarımı: LİNÇÇİ Duygu Dalyanoğlu, Nilgün Ilgıcıoğlu
Işık Tasarımı: Levent Soy, LİNÇÇİ Uluç Esen
Koreografi: Banu Açıkdeniz
Afiş Tasarımı: Zeycan Alkış
Müzik Düzenleme ve Efekt Tasarımı: Diler Özer, Ferhat Güneş
Efektör: İlker Yasin Keskin
Işık Uygulama: Özgür Eren
Sahne Tasarımı Uygulama: Ayşegül Bayduz, Âli Özgün Büyükışık
Fotoğraf: Ceyda Binyıldız

Oyuncular (sahneye giriş sırasıyla)
Adnan: Uluç Esen
Feride: Duygu Dalyanoğlu
Eleni/Edibe: Pelin Batu – Zeynep Okan
Diyojen: Cüneyt Yalaz

Mekan: Maya Sahnesi (İstiklal Cad. Halep Pasajı (Atlas Pasajı karşısı) Kat: 2 Beyoğlu

Oyun tarihleri: 10 Aralık, Cumartesi / 15 Aralık, Perşembe / 24 Aralık, Cumartesi / 29 Aralık, Perşembe (oyunlar 20:30’da başlar)

Rezervasyon: 0 212 252 74 52 / 0 535 646 04 44
BASIN İLETİŞİMİ:

Sezin Gündoğan

212 252 74 52 – 535 646 04 44

info@mayasahnesi.com veya sezin@mayasahnesi.com

(Kaynak: Mimesis)