25 Kasım 2011 Cuma

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu ve TV dizileri oyuncusu Haluk Bilginer'in tedavüle soktuğu YAVŞAK sözcüğü gündemde...

Türkiye sanat piyasası, son derecede düzeysiz sözlerin havada uçuştuğu bir ruh yapısına sahip. Türkiye sanat piyasasına yön veren "estetik bilinç", öyle bir düzeysizlik içerisinde ki, bu piyasada bilimsel bir dille iletişim kurmak olanaksız. Genelde sanat, özelde tiyatro sanatı, düzeysiz düşünceli, üç yüz sözcükle sınırlı bir dağarcıkla konuşan insanların egemenliği altındaki tıknefes yaşamını zar zor sürdürmeye çalışıyor.

Türkiye sanat piyasası, Kültür Bakanlığı çanağı yalayan kişilerle televizyon kuşu olarak varlık gösteren kişilerin arasında hızla, hem de şimşek hızıyla çürümeye devam ediyor.

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu ve televizyon dizileri oyuncusu Nihat Haluk Bilginer, Türkiye sanat piyasasına öyle bir sözcük (YAVŞAK) armağan etti ki, bu sözcüğü, artık "herkes" kullanabiliyor.

"Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." diyerek, bütün oyuncuları töhmet altında bulundurup, bütün oyunculara hakaret eden Nihat Haluk Bilginer, sadece tiyatro sanatını değil, televizyon dizilerinde aldığı anlamsız rollerle, halkı da düzeysizleştiriyor.

Şarkıcı Nihat Doğan da, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu ve televizyon dizileri oyuncusu Nihat Haluk Bilginer'den etkilenmiş olmalı ki, aşağıda okuyacağınız twitter yazısında "YAVŞAK" sözcüğünü kullanmakta hiçbir sakınca görmüyor...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


"Sen kimin köpeğisin"


Nihat Doğan'dan Twitter'da hakaret dolu sözler...

Şarkıcı Nihat Doğan, Twitter'a hızlı girdi. Arabesk müzikle ilgili açıklamalarıyla tartışma yaratan Fazıl Say'ı hedef alan Nihat Doğan, şok ifadeler kullandı. İşte o "twit"ler:

* Vatansever!!! Saray klavyecisi Fazıl Say'ın PKK'yı kınamaması ne garip şey anne...

* "SAY" Farsça'da köpek demekmiş. Söyle Fazıl, sen kimin "SAY"ısın?

* Allah'ı; faşistçe uygulamalarla bu Milletin kalbinden söküp atmayı başaramayanların, bu Millete olan kinlerini, nefretlerini, öfkelerini arabesk üzerinden legalleştirme çabası yavşaklığından utanıyorum.

* Mesele insanın ağzının yamuk olması değil, mesele insanın kalbinin yamuk olmamasıdır...

(Kaynak:Milliyet)