22 Kasım 2011 Salı

LİNÇ KAMPANYASI, HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI'na dönüştü!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatlarını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Ben, kendimi bildim bileli, yani ideolojik dünya görüşüne sahip olduğumdan beri, yaptığım her iş, mutlaka büyük bir engellenmeyle karşı karşıya geliyor. Düzen bekçilerinin benim yaptığım işleri engellemek istemelerinden hiç, ama hiç şikâyetçi değilim.

Ben, tiyatro sanatıyla uğraşmaya başladığım günden bu yana, sürekli olarak bir engellenmeyle karşı karşıya geliyorum. Benim yaptığım tiyatroyla ilgili işler, çok uzun zaman önce, polisler, savcılar, yargıçlar tarafından engelleniyordu. Şimdiyse, tiyatroyla ilgili işlerim, tiyatro esnafı tarafından engelleniyor.

Ben, tiyatro sanatıyla ilgili yaptığım işler nedeniyle tiyatro esnafı tarafından engellenmeye başlandığımda, karşıma somut bir kişi değil, Burak Caney denilen bir Internet sapığı çıkmıştı. Polislerin, savcıların, yargıçların engellemelerinden sonra, birden bire, tiyatro esnafından somut kişiler değil, Burak Caney denilen orospu çocuğu ve bu orospu çocuğunu destekleyen kişiler, Coşkun Büktel'le benim sanatsal ifade olanaklarımızı imhâ etmek için "BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI" sürecini başlattılar.

Ben, "BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI" sürecinde sanatsal ifade olanağımdan uzaklaştırılmak istenirken, orospu çocuğu Burak Caney'in düzenlediği bu kampanyaya; LİNÇÇİ Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, LİNÇÇİ Yıldırım Fikret Urağ, LİNÇÇİ Zafer Algöz, LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı gibi tiyatro esnafı da destek sundu.

Ben, "BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI" sürecinde çok sert bir mücadele verip, anti-faşist ruhumu bu süreçte de kullandığım için, Coşkun Büktel'le beni alt edemeyeceklerini anlayan orospu çocuğu Burak Caney ve bu orospu çocuğunu destekleyen tiyatro esnafı, yeni, yepyeni bir LİNÇ KAMPANYASI başlattılar. Bu kez, bir orospu çocuğunun gölgesinde değil, somut kişilerle yürütülen LİNÇ KAMPANYASI da bir halta yaramayınca, hemen ardından HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI başlatıldı.

Ben, orospu çocuğu Burak Caney'in ve hemen ardından LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı ve dava arkadaşlarının başlattıkları LİNÇ KAMPANYASI sürecinde nasıl bir anti-faşist mücadele verdimse, HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI sürecinde de inatla ve ısrarla hukuksal mücadelemi sürdürüyorum. LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı ise, duruşma tutanaklarının tamamını değil, işine geldiği bölümleri yayınlayarak, iki buçuk tane kalmış okuruna kendisini şirin gösterme gayretine düşüyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın Yargılanmalarına Devam Edildi


Coşkun Büktel'in, LİNÇÇİ Tiyatro...Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı tarafından şahsına internet ortamında yöneltilen küfür ve hakaretler nedeniyle Avukatı Burhan Gün aracılığı ile savcılığa yapmış olduğu suç duyurusun ardından, Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın tarafından kamu davası açıldı. Sanık Büktel'in TCK 125/1-2-4, TCK 125-1, TCK 53 ve TCK 43/1 nci maddelerden cezalandırılmasını isteyen savcı, hakaret suçlarının aynı kasıt altında, yakın tarihler aralığında yapıldığı için zincirleme suç olarak kabul edildiğini de ifade etmiştir. 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 15 Kasım 2011 günü yapılan ilk duruşmada sanık Büktel savunmasında; iddianame içeriğinin genel olarak doğru olduğunu ancak iddianamede yer alan "ortada sandık..." şeklinde devam eden ifadelerin kendisine ait olmadığı belirtmiştir.

Şikayetçi LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı ve vekili Av. Volkan Eker'in müdahil olarak duruşmaya katılma talepleri kabul edilmiş, katılan vekiline yazılı beyanda bulunması için süre verilmesi nedeniyle duruşma 10 Nisan 2011 tarihine ertelenmiştir.

Hilmi Bulunmaz'ın 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki Yargılanması...

LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek ve Avukat Burhan Gün tarafından H. Hilmi Bulunmaz hakkında yapılan şikayet sonrası açılan davanın 6. celsesi İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 15 Kasım 2011 tarihinde devam edildi.

Ara kararda: Sanığın son savunmasının alınmış olduğunu; "Dosyamızın bütün halinde daha önce sulh ceza mahkemesince inceleme de yapan Doç . Dr. Ali Kemal Yılmaz'ın bilirkişi atanmasına, dosyalarımız ve gelen sulh ceza mahkemesi dosyası ile birlikte kendisine tevdi edilen sanığın davranışlarının hukuki bir şekilde saptanmasının, iddia ve sanık savunmalarının tartışılarak saptanmasının istenmesine" karar verilerek duruşma 1 Şubat 2011 tarihine ertelenmiştir.

H. Hilmi Bulunmaz'ın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki Yargılanması...

LİNÇÇİ Tiyatro...Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı tarafından şahsına internet ortamında yöneltilen küfür ve hakaretler nedeniyle Avukatı Burhan Gün aracılığı ile savcılığa yapmış olduğu suç duyurusun ardından, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşma 27.10.2011 tarihinde gerçekleşti.

Şikayetçi LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı, sanıktan şikayetçi olduğunu mahkemeye katılma talebi olduğunu beyan ederek, Sanık Bulunmaz'ın sadece şikayet tarihinden sonra da 80- 100 defa bu mahiyette yazılar sahsıma yöneltilmiştir. Hatta 2 gün önceki internet çıktısını da mahkemenize sunuyorum, ayrıca 2 sayfalık metnin ı sayfalık metne dönüştürülüp eksiklikler ve sapmalar yapıldığı doğru değildir, dedi. Şikayetçi LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın ve vekilinin davaya müdahil olarak katılmalarına karar verildi.

Av. Burhan Gün de: "Kaldı ki bir değil pek çok sayıda hakaret içeren sözler içeren yazılar vardır, sanığın sunduğu belgeleri inceleyip beyanda bu1unacağım, ayrıca sanık davaların görüldüğü mahkemeleri biz avukatları da hedef göstererek çeşitli yazılar yazılmaktadır. Bize göre kasıt oluşmuştur, ayrıca ben de yazılı beyanda bulunacağım ve ekinde henüz dün itibariyle internette sanığın yayınladığı yazı çıktılarını sunuyorum, bunları mahkemenize kanaat oluşabilir diye mahkemenize sunuyorum, dedi.

Katılan vekiline sanığın bu celse sunmuş olduğu belgelere dair beyanda bulunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, duruşmanın 28/02/2012 gününe ertelenmesine karar verildi.

H. Hilmi Bulunmaz'ın Diğer Davaları

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan ve Haluk Bilginer tarafından açılan ceza ve hukuk davaları devam ederken LİNÇÇİ Av. Mehmet Bozkır ve LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi İmtiyaz Sahibi LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın şikayetleri üzerine açılan davalar Aralık ayında başlayacaktır.

Ayrıca, Seval Deniz Karahaliloğlu ve LİNÇÇİ Levent Çağlayan'ın da Trabzon ve İzmir savcılıklarına yapmış oldukları suç duyurularının sonucu beklenmektedir.


..........................................................Haber Giriş Tarihi: 20 Kasim 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)