2 Kasım 2011 Çarşamba

İnsana ait olan her türlü duyarlılığı, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için kullanan LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi, yine uyuzunu kaşıyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız reklâm metnindeki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik.


***


mikrofonlu şiir

ne savaş felaketi
ne van depremi
bir elinde mikrofon
bir elinde internet
umurunda mı memleket

hilmi bulunmaz



***


Türkiye Cumhuriyeti, cahil okumuşlar ordusu tarafından sürekli olarak tarihin aktığı yerin tersine sürükleniyor. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler, toplumsal oluşumun ayrımında olmadıklarından, tarihsel gerçekleri çarpıtarak tiyatro sahnesine taşımaya yelteniyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti, tiyatroya yepyeni bir soluk getiren "Theope" oyununu yazmanın yanı sıra, "Türk Tiyatrosundan İnsan Manzaraları", "'YÖNETMEN TİYATROSU'NA KARŞI Bir Shakespeare ve Nâzım Hikmet Savunması" kitapları başta olmak üzere, birçok yapıt üreten Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için bir araya gelen 1100 kişilik kişiliksiz kişinin vücuda getirdiği LİNÇ KAMPANYASI sürecini yaşamanın sancısı içerisinde.

Türkiye Cumhuriyeti, emekçi kitlelerin sesinin duyulması önündeki en büyük engellerden biri olan küçük burjuva ruhlu sentetik tiyatro esnafının verdiği kalıcı rahatsızlığın fırtınasına tutulmuş durumda. LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi, şimdi de, Van Depremi sürecini kullanarak, alnında LİNÇ lekesini ilk hisseden grup olmanın derin yarasını unutturmaya çalışıyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi "OTOBÜS"ü Van Depremi için Oynuyor


LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi Otobüs oyununu Van Depremi için oynuyor. Bilet gelirleri Van depremine yardım amacıyla bölgeye gönderilecek oyun 3 Kasım Perşembe 20:30′da Maya Sahnesin’de sergilenecek.

Bir otobüste yolculuk eden on kadın… Bayan Kahverengi… Bayan Yeşil… Bayan Turuncu… Bayan Kırmızı… Bayan Sarı… Bayan Mavi…. Bayan Pembe… Bayan Siyah… Bayan Gri… Bayan Beyaz… Hepsi birbirinden farklı, hepsi birbirinden renkli… Hiç hesapta yokken sırlarını ortaya döküyorlar… On renkten on kadından biri ince ince ağlayan beyaz gelin… Rota değişiyor… On kadın hep beraber Bayan Beyaz’ı nereye taşıyor… Onlar aynı yola baş koymuyorlar… Gelin görün ki hiçbiri bu yola taş da koymuyor… Onlar artık yol arkadaşı… ya da anlatılan bir masal sadece… bir kadın masalı…


Yazan-Reji: LİNÇÇİ Sevilay Saral
Dramaturji: Kolektif Kadın Çalışması
Oyunculuk ve Hareket Yönetimi: LİNÇÇİ Metin Göksel
Koreografi: LİNÇÇİ Banu Açıkdeniz, LİNÇÇİ Gülcan Küçük
Kostüm: LİNÇÇİ Nilgün Ilgıcıoğlu, LİNÇÇİ Özlem Pehlivaner
Işık Tasarım: LİNÇÇİ A. Cüneyt Yalaz, LİNÇÇİ Zilan Kaki
Afiş Tasarımı: Zeycan Alkış
Afiş Fotoğrafı: LİNÇÇİ Kadir Çıtak
Işık-Efekt: LİNÇÇİ Sezin Gündoğan, LİNÇÇİ Gülsen Özbekar
Müzik: LİNÇÇİ Diler Özer, LİNÇÇİ İbrahim Odak, LİNÇÇİ Rumeysa Çamdereli, LİNÇÇİ Volkan Kaplan
Oyuncular: LİNÇÇİ Aysel Yıldırım, LİNÇÇİ Ayşan Sönmez, LİNÇÇİ Banu Açıkdeniz, LİNÇÇİ Başak Doğan, LİNÇÇİ Gülcan Küçük, LİNÇÇİ Nihal Albayrak, LİNÇÇİ Pınar Gümüş, LİNÇÇİ Sema Merve İş, LİNÇÇİ Senem Han, LİNÇÇİ Zeynep Okan

(Kaynak: Mimesis)