19 Kasım 2011 Cumartesi

Her türlü ödüle karşı olsak da, bize gönderilen ödül haberini (Cuma Boynukara'nın "Ölüm Uykudaydı" oyununu bildiğimiz için) ivedilikle yayınlıyoruz...

Diyarbakır Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu, Dohuk'ta Ödül aldı!


***


"Ölüm Uykudaydı" Irak'ta Ödül Aldı


Diyarbakır Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu Irak'ta sahnelediği "Ölüm Uykudaydı" adlı oyunla Barış ve Kardeşlik Ödülü'nü aldı.

Diyarbakır Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği Ölüm Uykudaydı isimli oyun Irak Turnesi'nden ödülle döndü. Duhok Belediyesi ve Kürdistan Sanatçılar Sendikası, Diyarbakır Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu'na Barış ve Kardeşlik Ödülü verdi.

Cuma Boynukara'nın yazdığı, M. Sait Alpaslan'ın yönetmenliğini yaptığı çok dilli oyun, halklar arasında barış, ortak dil ve kültür köprüsü oluşturmak için organize edilen turne kapsamında 13 Kasım'da, Duhok Art School Directorate Tiyatro Salonu'nda oynandı.

Ölüm Uykudaydı darbe dönemlerinde aydın ve sanatçıların cezaevinde gördüğü baskıları naif bir dille sunan tek kişilik bir oyun. Irak seyircisinin büyük ilgisini çeken oyunun rejisi sinema ve oyunculuğun harmanlandığı bir tarzı yansıtıyor.

Oyunun yönetmeni Sait Alpaslan, turneden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ödül konuşmasında şunları söyledi: "Bu kadar iç içe olduğumuz bir kültür ve bu denli yakın olduğumuz bir coğrafyadan ve halktan bu kadar uzak kalmamız akıl alır şey değil. Oyunun ödüle layık görülmesi, beni korkunç derecede mutlu etti ve tekrar bölgeye gelmem için motive oldum."

Ölüm Uykudaydı, Amediye Belediyesi'nin talebiyle önümüzdeki günlerde Amediye'de de sahnelenecek. (YY)

(Kaynak: bianet)