4 Kasım 2011 Cuma

Halkın sınıf atlama özlemini tepe tepe kullanıp, bu özlemin üzerine abanan Zuhal Olcay'ın güvenlikçi Gülnaz Akdoğan'a "pis surat" dediği iddia edildi!

Türkiye tiyatrosuna egemen olan zihniyet, Kültür Bakanlığı çanağı yalama üzerine inşa edilmiş bulunduğundan, bu zihniyetin taşıyıcısı olanlar, halktan yana değil, halka karşıt bir ideolojiye hizmet etmek zorundalar.

Nasıl ki, Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan herhangi bir tiyatro projesini gerçekleştirmesi olanaksız bulunan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu Nihat Haluk Bilginer, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." diyebilme terbiyesizliği gösterebiliyorsa, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi kurucularından Zuhal Olcay'ın da "Pis surat!" diyebilme olasılığı var.

Çünkü...

Buradaki durum çok net; toplumsal, kültürel, siyasal, ideolojik olarak kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sanat yapanlar, tabii ki, halktan yana değil, halka karşıt bir estetik bilinçle hareket ederler.

Bizce, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin kurucularından Zuhal Olcay, güvenlik görevlisi Gülnaz Akdoğan'a "Pis surat!" demiştir. Çünkü, bütün emekçilerin suratları, burjuva sanatçılarına göre "Pis surat!"tır...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***

Güvenlik görüntüleri Zuhal Olcay'ı ele verdi


Zuhal Olcay'ın, güvenlik görevlisi Gülnaz Akdoğan'a el kol hareketleriyle bağırdığı ortaya çıktı.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde üstünü aramak isteyen güvenlik görevlisi Gülnaz Akdoğan'a "pis surat" dediği iddiasıyla hakkında hakaret davası açılan sanatçı Zuhal Olcay'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede izlenen güvenlik kamerası görüntülerinde Olcay'ın güvenlik şeridinin altından geçtiği, kendisini uyaran güvenlik görevlisine de bağırdığı gözlendi.

Mayıs ayında kültür merkezine gelen Zuhal Olcay, güvenlik şeridinin altından geçtiği gerekçesiyle güvenlik görevlisi Gülnaz Akdoğan tarafından uyarılmıştı. Akdoğan, uyarısının ardından Olcay'ın kendisine, "Senin bu pis suratını görmek zorunda mıyım? Terbiyesiz" diye bağırdığını öne sürerek dava açmıştı.

TANIKLARI ORADA DEĞİLMİŞ

Kadıköy 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı hakaret davasında suçlamayı kabul etmeyen Zuhal Olcay, "20 gündür prova için gidiyordum. O gün de provaya geç kalmıştım ve asansöre yakın bir yerden hızlı şekilde merkeze girdim. Bir kişi, 'Bayan, bayan' diye bağırdı. Geç kalmış olmanın verdiği panikle ve 20 gündür aynı şekilde aranıyor olmaktan dolayı, 'Biraz saygılı olun' şeklinde sözler söyledim. Pis surat değil, 'bi surat bi surat' dedim" diye konuşmuştu. Olaya 4 arkadaşının da tanık olduğunu belirten Zuhal Olcay'ın iddialarının ardından önceki günkü duruşmada güvenlik kamerası görüntüleri izlendi.

Güvenlik görevlisinin talebiyle mahkemeye ulaşan iki adet CD'de, Olcay'ın el kol hareketleriyle kızgın şekilde konuştuğu gözlendi. Görüntülerde Olcay'ın mahkemeye sunduğu tanıkların olay yerinde olmadığı, bir önceki celsede güvenlik görevlisinin tanığı olarak dinlenen Sevim Bulut'un ise orada olduğu belirlendi. Bulut, "Güvenlik görevlisi seslendi. Zuhal Hanım da dönüp, 'Hadi git oradan, sizin her zaman o pis yüzünüzü görmek zorunda mıyım' diyerek asansöre doğru gitti" demişti. Duruşma ertelendi.

(Kaynak: ensonhaber.com)