18 Kasım 2011 Cuma

Cuma Boynukara'dan günümüze anlam katan bir tiyatro oyunu!

"ÖLÜM" DUHOK’TA UYANACAK


DİYARBAKIR- Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu, Cuma Boynukara’nın yazdığı ve M. Sait Alpaslan’ın yönettiği "Ölüm Uykudaydı" oyununu 30 Ekim’de Duhok’ta sergileyecek. Oyun bir süredir Sanat Tiyatrosu tarafından Diyarbakır ve turneler vasıtasıyla bölgede sergilenmiş ve beğeni toplamıştı.

"ÖLÜM" DUHOK’TA

Latin Amerika’da, ismi açıklanmayan bir ülkede askeri bir darbe sonrası aydın ve sanatçıların cezaevinde yaşadıklarının işlendiği tek kişilik bir sanat gösterisi olan "Ölüm Uykudaydı" oyunu, Türkiye’de çok dilli (Türkçe- Kürtçe) olarak sergilenmişti.

KARŞILIKLI TURNELER

Irak’ta tamamıyla Kürtçe’nin Kumanci lehçesinde sahnelenecek oyun için günlerce önce organize hazırlıkları yapıldı.

Karşılıklı olarak bir kültür, sanat ve dil köprüsü oluşturmak için çaba gösteren sanatçılar,geçtiğimiz günlerde Duhok Tiyatrosu’nun sergilediği "Değerli Hocanın Rüyası" adlı epik oyunun Diyarbakır Sur Belediyesi’nce organizesini gerçekleştirmişlerdi. Büyük bir sanatçı buluşmasının ön adımları olarak karışlıklı düzenlenen turneler sonucu Kuzey Irak’taki sanatçılarla Türkiye’li sanatçıların daha çok ilişki kurarak paylaşımları ve ortak etkinlikleri artırması bekleniyor.

(Kaynak: SÖZ)