24 Kasım 2011 Perşembe

Afişini bile "T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NIN KATKILARIYLA" basabilen Canlar Tiyatrosu'nun 12 EYLÜL oyununun, inandırıcı olamayacağı kanısındayız!

Oyun'un notu: Biz, kendini "sol" olarak tanımlama gayretinde olmakla birlikte, Kültür Bakanlığı çanağı yalayan tiyatroları, olabildiğince "haber" yapmamaya çalışıyoruz. Ancak, bize gönderilen e-postaları, mutlaka yayınlıyoruz. Canlar Tiyatrosu, bize aşağıdaki tanıtım yazısını gönderdiği için, bu tiyatronun "haber" konusu olduğu kanısına vardık.


***


"12 EYLÜL"Yeni Sezon Oyunumuz


Merhabalar,

CANLAR TİYATROSU yeni sezonda "12 EYLÜL" ile seyircisiyle buluşacak.

12 Eylül Darbesi'ni gerçekleştirenler kadar; 31 yıldır darbecileri yargılamayan, el sürmeyen, anayasalarını değiştirmeyen bütün iktidarlar; katledilen, öldürülen, işkence yapılan, sakat bırakılan, sürgün edilen, mezarsız kalan insanların;dökülen her damla kanından, onlar için akıtılan her damla göz yaşından, anaların saçlarına düşen her tel ak'tan, aynı oranda sorumludurlar.

Sivas, Maraş, Dersim Belgesel oyunlarımızdan sonra yakın geçmişimizin en karanlık sayfasına tiyatro sahnesinden bir ışık tutacağız; anılarınızla, acılarınızla, direnmişliğinizle, ışığınızla, ortak
olun...

Biz sadece güzel sözler söylemek için gelmedik ki bu dünyaya. Her şeyden önce direnmeyi, onurlu yaşamayı, insan kalmayı söylüyoruz, söyleyeceğiz de...