10 Ekim 2011 Pazartesi

Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen Üstün Akmen üfürüyor

Oyun'un notu: Kültür Bakanlığı çanağı yalayarak sözde tiyatro yapan tiyatro esnafına karşı çıktığı, Coşkun Büktel'in özgün yapıtı Theope'yi şaibeli hâle getirmek için, bu yapıt üzerinden Coşkun Büktel'e iftira atan Türkiye'nin en ünlü tiyatro profesörü LİNÇÇİ Özdemir Nutku'nun çiğliğini gerçekçi tiyatro kamuoyuna duyurduğu için, hakkında LİNÇ KAMPANYASI düzenlenen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen'in cıvık yazılarını çok yakından izleyip, okurlarımıza ulaştırıyoruz!


***


SAYGIN OKURUM SANA SÖYLÜYORUM, TİYATROCU/AYDINIM SEN ANLA...


Üstün Akmen
10 Ekim 2011


İnternetteki sol.org.tr sitesinde, geçenlerde (17 Eylül 2011) Aslı Kayabal’ın fevkalade ilginç bir haberi yayımlandı. Habere göre, Luigi Pirandello’nun “Sei Personaggi in Cerca d’Autori/Altı Kişi Yazarını Arıyor” adlı oyununun sahnelendiği Roma’nın tarihsel Teatro Valle’si 100 gündür işgal altındaymış.

İnternetteki sol.org.tr sitesinde, geçenlerde (17 Eylül 2011) Aslı Kayabal’ın fevkalade ilginç bir haberi yayımlandı. Habere göre, Luigi Pirandello’nun “Sei Personaggi in Cerca d’Autori/Altı Kişi Yazarını Arıyor” adlı oyununun sahnelendiği Roma’nın tarihsel Teatro Valle’si 100 gündür işgal altındaymış. Yaşları 19 ila 70 arasında değişen sanatçılar, yönetmenler, sahne teknisyenleri, müzisyenler ve fotoğrafçılar 14 Hazirandan bu yana devam eden protestolarının amacını tiyatronun kamuya ait olduğunu vatandaşa anımsatmak olarak özetleniyormuş.

Berlusconi hükümetinin ekonomik krizi gerekçe göstererek kültür bütçesinde yaptığı kesintileri anımsatan sanatçılar, “Yola böyle devam edemeyiz, Teatro Valle’nin yönetimi geçtiğimiz yıla kadar ETI’nin (Ente Teatrale Italiano) çatısı altındaydı, son tiyatro sezonunda Valle’nin yönetimi Kültür Bakanlığı’na devredildi, en son da Roma Belediyesi’nin yönetimine geçti. Bu arada, Teatro Valle’nin özel sektöre devri de söz konusu. İşte bu gelişmelere tepki gösteriyoruz” diyorlarmış. “Tiyatro bir mal mantığıyla değil, kamu hizmeti veren bir kültür kurumu olarak yoluna devam etmeli” tezinde ısrar ediyorlarmış. Veee Teatro Valle’de yüz gündür devam eden işgalini yakından izleyen aydınlar, tiyatronun vatandaşa ve kültür dünyasına devredilmesini savunuyor, eylemi var güçleriyle savunuyorlarmış.

Sanatçılarımıza/aydınlarımıza “sorumlu haberci gazeteci” olarak saygıyla, sevgiyle duyurulur.

(Kaynak: tiyatronline.com)