25 Ekim 2011 Salı

Sırtında "Kültür Bakanlığı çanağı" küfesi olmayan Melih Anık, twitter'ında sordu; Kültür Bakanlığı çanağı yalanmasına karşı olan Bulunmaz yanıtladı!

Melih Anık sordu: Oyun Atölyesi 20 Ekim 2011 akşamı perde açtı mı?

Bulunmaz yanıtladı: Hiç sanmıyorum!


***


LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için başlatılan LİNÇ KAMPANYASI metnine imza atmakta nasıl bir mantık gözetmiştir?

Bu soruya, herkes, konuşlandığı koordinata göre değişik yanıtlar verebilir.

Ancak...

Bizim yanıtımız şu: Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin de içerisinde bulunduğu Kültür Bakanlığı çanağı yalayan tiyatrolara karşı net bir tiyatral politika bilinciyle hareket ettiği için, yayınları ve yazıları da bu yönde oluyor.

O yüzden, Hilmi Bulunmaz'ın susturulması gerekir.

Eğer...

LİNÇ KAMPANYASI yeterli olmazsa, bu kez de, HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI gündeme gelir ve ne yapıp edilir, Kültür Bakanlığı çanağı yalanmasına karşı çıkan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz mutlaka susturulur!

Neden?

Çünkü, Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için, en az yirmi beş oyun oynamak gerekir. Bizce, hemen hemen hiçbir tiyatro yirmi beş oyun oynayabilecek izleyici kapasitesine asla sahip değil. O yüzden, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Melih Anık'ın sorusuna yukarıdaki yanıtı hemen verebiliyor.