1 Ekim 2011 Cumartesi

LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesi, LİNÇÇİ yazarlara önem veriyor!

Soldan sağa: LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, İhsan Ata, LİNÇÇİ Asmin N. Singez, Adem Dursun, Seval Deniz Karahaliloğlu, LİNÇÇİ Yaşam Kaya, LİNÇÇİ Üstün Akmen, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu ışıkçılarından Enver Başar'ın sahibi olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ ve âdeta yarı resmî bir hüviyet kazanmış www.tiyatronline.com sitesinin vitrinini süsleyen ciciler!


Türkiye tiyatrosu, cehaletin tutsağı olmuş eleştirmenler sayesinde, hızla, hem de şimşek hızıyla tarihin derin çöplüğüne hicret ediyor. Türkiye tiyatrosunun cahil eleştirmenleri, tabii ki, ancak kendileri gibi cahil yayıncıların mekânında tezgâh açabiliyorlar.

Türkiye tiyatrosu, değil kültürel değerlere, değil toplumsal verilere sahip olmak, henüz zorunlu tiyatral bilince bile sahip olmadan, kendilerine olanak sunan cahil yayıncıların açtığı kapılardan birer çizgi roman figürü gibi nemli adımlarla sızarak, hiç de hak etmedikleri payelerle, toplumun yüzeysel ve işlevsiz görüntüsüne, yamuk sözcüklerden örülmüş anlamsız tümceler kurarak, yürek burkan paragraflar fışkırtmaya devam ediyorlar hâlâ...

Türkiye tiyatrosu, büyük bir cahil sürüsünün istilâ ettiği daracık alanlara sıkıştırılıp, hiç de hak etmediği absürd bir duruma tutsak olarak, çok büyük doğum sancıları yaşıyor. Türkiye tiyatrosunun çektiği doğum sancısının ayrımında oldukları için, bu sancının tanılaması yapmanın yanı sıra, iyileştirme yöntemlerini de önerme gücüne sahip olan yazar Coşkun Büktel'le sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek üzere bir araya gelen 1100 kişilik kişiliksiz kişi arasında adları parlayan eleştirmenleri vitrinine taşıma gayreti içerisindeki yarı resmî LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesi, başında bulunduğu Devlet Tiyatroları ışıkçısı Enver Başar, sayesinde, cici görüntüsünü sürekli hâle dönüştürmeye, yapay ışıklar saçmaya çalışıyor.

Türkiye tiyatrosu, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sürekli olarak Kültür Bakanlığı çanağı yalamak zorunda kalan özel tiyatro patronlarının istenciyle hareket etmeyi sürdürdükçe, LİNÇÇİ site www.tiyatronline.com patronu Enver Başar gibi devlet ışıkçılarına da iş düşüyor demektir...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz