10 Eylül 2011 Cumartesi

Çiçeği burnundaki Oyuncular Sendikası, "Finansman nasıl sağlanıyor?" sorusunu yanıtlamadan yanıtlamış gibi yapmayı yeğliyor!

Finansman nasil saglaniyor?


Girişim aşamasında finansman, bireysel katkılarla sağlandı. Katkı sağlayan oyuncular sağladıkları katkının nereye harcandığını takip edebildiler. Ayrıca birçok kurum ayni destek verdi. Sendikanın kuruluşu ile birlikte resmi olarak makbuz kesilerek aidat toplanmakta ve bağış alınmaktadır.



***

Çiçeği burnundaki Oyuncular Sendikası, genel söylemlerle işi geçiştirmeyi yeğleyen bir mantıkla kurulmuş olduğunu çok net bir biçimde belli ediyor. Yukarıdaki bir paragraflık, dört tümcelik, otuz dört sözcükten oluşan ve "Finansman nasıl sağlanıyor?" sorusuyla sunulan madde, bu soruya hiçbir yanıt vermemesine karşın, bu soruya yanıt veriyormuş gibi yapıyor!

"Finansman nasıl sağlanıyor?" sorusunun altındaki yanıt olmayan yanıtları tek tek değerlendirmekte yarar var...

Birinci tümce:

Girişim aşamasında finansman, bireysel katkılarla sağlandı.

Birinci tümceyi değerlendirelim:

Bireysel katkılarda bulunanların adlarını tek tek saymak bu kadar zor mu? Eğer, bireysel katkılarda bulunanların kimler olduğu ve ne kadar katkıda bulunduklarını belgeleyen bir kanıt varsa, bu kanıt, en azından bir link verilerek, neden okurlara sunulmuyor?

İkinci tümce:

Katkı sağlayan oyuncular sağladıkları katkının nereye harcandığını takip edebildiler.

İkinci tümceyi değerlendirelim:

Hangi oyuncuların ne kadar katkı sağladıklarını bilmediğimiz için, kimin hangi katkısının nereye harcandığını ve bu katkı sahibinin katkısını nereye kadar takip edebileceğini, bizler, yani "sıradan insanlar", hiçbir zaman için bilemeyeceğiz anlaşılan.

Üçüncü tümce:

Ayrıca birçok kurum ayni destek verdi.

Üçüncü tümceyi değerlendirelim:

Geldik zurnanın "zırt" dediği yere... Bu, "birçok kurum" denilen belirsiz tüzel kişi kim? Amerika Birleşik Devletleri mi, Avrupa Birliği mi, Türkiye Cumhuriyeti mi, Kültür ve Turizm Bakanlığı mı, Soros Vakfı mı, Boğaziçi Üniversitesi mi, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği mi, TOBAV mı, OYÇED mi, yada bizim hiç tahmin edemeyeceğimiz başka bir güç yada güçler mi?

Dördüncü tümce:

Sendikanın kuruluşu ile birlikte resmi olarak makbuz kesilerek aidat toplanmakta ve bağış alınmaktadır.

Dördüncü tümceyi değerlendirelim:

Madem her şeyiniz resmî, o hâlde, bu resmî makbuzları yada en azından bağış yapan kişi, kuruluş ve kurumların adlarını neden yayınlamıyorsunuz?

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz