28 Eylül 2011 Çarşamba

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yazarı Robert Schild'in de bir zamanlar yazı yazdığı ŞALOM gazetesine ciddi sorular!

Biz, bir tiyatro yayın organı olmamıza karşın, sosyalist bir mantıkla yayıncılık yaptığımız için, tabii ki, tiyatro sanatının etkileşim içerisinde bulunduğu toplumsal durumları da okurlarımızın dikkatine sunma gereksinimi duyuyoruz. En çok saldırıya uğrayan, hattâ 1100 kişilik kişiliksiz kişinin örgütlediği bir LİNÇ KAMPANYASI sıkıntısını yaşayan bizler, bütün bu olumsuz koşullarımıza karşın, özellikle Internet ortamındaki kanatıcı sorunları gündemimize alma çabası içerisindeyiz...

Biz, bir korsan devlet olarak gördüğümüz İsrail'in "Filistin sorunu"na yaklaşımını dolaylı yada dolaysız olarak ilgilendiren bütün olguların izdüşümleriyle yakından ilgileniyoruz. Başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği olmak üzere, emperyalist bir mantıkla büyütülen İsrail, tam olarak, pürüzsüz bir dille kınanmadığı sürece, herhangi bir yazı yazmak, birkaç dizelik bir şiir döşenmek yada küçük fırça darbeleriyle bir resim taslağı kurgulamak için bile İsrail'in insanlığa karşıt yapılanmasına dikkat çekmek gerekiyor.

Biz, herhangi bir ırkın tamamıyla lanetlenmesine karşı olan bir zihniyet taşıdığımız için, tabii ki, bütün Yahudi halkına değil, Filistin halkına yaşam alanı bırakmayan "faşist" Yahudi mantığı taşımakta ısrarcı kesimlere karşıyız.

Biz, bize karşı LİNÇ KAMPANYASI başlatan Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nde yazılar yazan Robert Schild'in de bir zamanlar yazı yazmış olduğu ŞALOM'un konumu hakkında duygu ipuçları veren aşağıdaki haberi okumanızı salık veririz...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Şalom'a soruyoruz


Cihan Medya Haber Dergisi'nin diyalog kurarak, sayfalarını açtığı Şalom Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas'ın birbirinden ilginç açıklamalarıyla ilgili Habervaktim.com olarak soruyoruz:

Türkiye'deki Musevi Cemaati'nin yayın organı Şalom'un en tepe yetkilisi olan Molinas, Cihan Medya Haber Dergisi'nin soruları üzerine bugüne kadar hiçbir gazeteden yazarlık teklifi almadığını söyledi.

Molinas ile söyleşide, konu ardından Filistin Davası'nın yılmaz savunucusu Akit Gazetesi'ne geldi!

Molinas, İsrail'in işgal ettiği Filistin'de aralıksız sürdürdüğü zulüm politikalarına karşı Türkiye'de en net duruşu sergileyen gazete olarak bilinen Akit'le ilgili ilginç sözler sarf etti.

DİYALOGA BAK: YETER Kİ İSTEDİĞİMİ YAZAYIM

Şalom Genel Yayın Yönetmeni, teklif gelmesi halinde Akit Gazetesi'nde yazabileceğini ifade etti. Molinas, “Yazarım ama benim yazıma sansür yapmayacaklar. Ben diyalogdan yanayım. Yeter ki istediğimi yazayım” dedi.

RESMEN ÇANAKLIK

Molinas ardından da “Dürüst ve tarafsız yazacağını” söyledi. Ve “Ama onu bile çıkarırlar mı emin değilim” diyerek, Akit'i yazarlarına sansür uygulayan bir gazeteymiş gibi lanse etti.

ZAMAN VE RADİKAL'DE YAZILARI YAYINLANIYOR

Molinas diğer taraftan ise, tarihleri “andıç skandalları” ve “sansürlerle” dolu olan Doğan Grubu gazeteleri gibi diğer gazeteleri kastederek, onlarla yaklaşık 1.5 yıldır iyi bir diyalog içinde olduklarını vurguladı.

Şalom Genel Yayın Yönetmeni Molinas'ın Zaman ve Radikal gazetelerinde yazıları yayınlanıyor.

HABERVAKTİM OLARAK SORUYORUZ

Türkiye'deki Yahudi Cemaati ve yayın organları Şalom Gazetesi'nin, İsrail'in Filistin politikalarına zaman zaman “hoş olmadı” şeklinde göstermelik tepki gösterdikleri, genelde ise sessiz kalarak destek çıktıkları biliniyor.

Bu noktada Molinas'ın Akit'le ilgili sözleri “Akit bize İsrail propagandası yapmamız için sayfa açsın” teklifi olarak yorumlanırken, Habervaktim olarak şu sorulara cevap arıyoruz:
*Zaman Grubu'nun yayın organı Cihan Medya Haber Dergisi'nin sayfalarını açtığı Şalom'un Genel Yayın Yönetmeni Molinas, Akit'te, örneğin İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik yürüttüğü zulüm ve soykırım politikalarını nasıl yorumlayacak?

Molinas Akit'te tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden İsrail-Filistin gerçeğini olduğu gibi aktarabilecek mi? “İsrail, Filistin işgalinde tümden haksızdır. Orada Müslüman halka zulmetmektedir. Tüm dünyanın gördüğü bu gerçeğe daha fazla gözlerimizi kapatamayız” diye yazabilecek mi?

Yoksa “İsrail askerleri burada dozu biraz kaçırmış, bunu kabul ediyorum ama Filistinli terörist çocuklar da taş atarak, tahrik etmiş” diye yazıp, sonra da “Bakın nasıl tarafsız yaklaşıyorum olaylara, açık açık yazdım” diye propaganda mı yapacak?

*Molinas'ın yine Mavi Marmara olayını yorumlayışı nasıl olacak acaba?
Apaçık bir katliam olan olaya “İsrail'in yaptığı hoş değildi” demeyi, “tarafsız, objektif değerlendirme” olarak mı görüyor acaba?

Habervaktim olarak sorumuzu yineliyoruz:

Sayın Molinas, bu konularda başından beri “malum olan” tavrınızın dışında nasıl bir farklı yorumda bulunacaksınız?

Sayın Molinas, arada bir her fırsatta “birinci vatanımız” dediğiniz İsrail'e karşı “hoş olmadı” yollu yorumlarda bulunmayı “diyalog” olarak mı görüyorsunuz? Bu şekilde adım atmış olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?

(Kaynak: habervaktim.com)