11 Eylül 2011 Pazar

Kılavuzu "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." diyen Nihat Haluk Bilginer olan Oyuncular Sendikası, Birinci Genel Kurulu'nu zar zor toplayabildi!

Oyun'un notu: Radikal'den alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberde bulunan yanlış yazımları düzeltmedik.


***


Daha tam zamanında salt çoğunluğu sağlayabilecek bir yeteneğe bile ulaşmaktan yoksun bulunan Oyuncular Sendikası'nın kılavuzu "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." diyen Nihat Haluk Bilginer...

Kılavuzu Nihat Haluk Bilginer olan Oyuncular Sendikası, ideolojik ve siyasal istekler yerine, kendisini ilk elden sadece "SSK'lı olmak yada SSK'lı olmamak, işte bütün mesele bu!" parantezine tutsak etmiş. İlgiyle izlediğimiz ve projektörlerimizi üzerlerinden hiç eksik etmediğimiz Oyuncular Sendikası'nın her yaptığını okurlarımıza aktaracağız!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Oyuncular sendikaya geç uyandı!


Resmen 29 Mart 2011'de kurulan ve kısa sürede asil üye sayısı 299'a ulaşan Oyucuları Sendikası, ilk genel kurulunu biraz geç de olsa dün gerçekleştirdi.

Genel kurulun toplanabilmesi için salt çoğunluk olan 150 kişinin Kadir Has Üniversitesi Toplantı Salonu’nda hazır bulunması gerekiyordu. Ancak toplantının başlama saati olan 11.00’de bu rakama ulaşılamadı. Erken gelen oyuncuların telefonla üye arkadaşlarını çağırması sonucu salt çoğunluk sağlandı ve genel kurul 165 üyenin katılımıyla üç saat gecikmeyle, saat 14.00’te başlayabildi. İngiliz Oyuncu Sendikası Equity’nin genel sekreter yardımcısı Stephen Spence’in de katıldığı genel kurulda divan başkanlığına Altan Erkekli seçildi.

‘Şimdi Başrol Dayanışmanın’ sloganıyla yola çıkan Memet Ali Alabora, Şebnem Sönmez ve Janset’in öncülüğündeki Oyuncular Sendikası’nın ilk hedefi oyuncuları, bağlı çalışan statüsüne eriştirerek onlara SSK güvencesi sağlamak.

(Kaynak: Radikal)