12 Eylül 2011 Pazartesi

habervaktim'deki Cemal Nar, PKK'yi "marksist, leninist" sanıyor!

Dil bilinci gelişmemiş, ifade olanağı durağan, yeni bir söylem oluşturma gayreti bulunmayan, hattâ "iddialı" olduğu dinsel ikna ediciliği çok zayıf bir yazar(?!) olan Cemal Nar, Marksizm-Leninizm dersine hiç çalışmadan, zerre kadar bile Marksist-Leninist işarete sahip olmayan PKK'yi "marksist-leninist" ilân etmeyi ihmâl etmeyerek, Marksizm-Leninizm'in yanlış tanınmasına yardım ve yataklık ediyor!

Kürt-Türk "ortak vatan"ında, burjuva "demokratik cumhuriyet"i kurmak için Kürt-Türk faşizmini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek gayretinde bulunanlardan biri olan PKK, belki, yola ilk çıktığında, bayrak ve slogan düzeyinde Marksist-Leninist bir ayar tutturup, gerçek Marksist-Leninist'lerin desteğini almıştı. Ancak, günümüzdeki "savaş" çok net bir adresi tarif ediyor: "Kürt-Türk savaşının başlangıcı"...

Biz, her ne denli tiyatro yayını yapan bir organ olsak da, "savaş" hakkındaki görüşlerimizi de, okurlarımıza aktarma derdindeyiz. Zâten, kapısının önündeki tragedyaya yabancılaşmış tiyatrocuların, örnekse William Shakespeare'in "Kral Lear"ından bir bok anlamaları hiç mümkün değildir!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Simdi demokrasi aracılığıyla tam da bunlardan kısmen de olsa kurtulmak ve tamamına doğru daha rahat bir yol alma imkanına kavuşmak üzere iken, sizler ipin ucunu nasıl olur da PKK ve BDP gibi batıcı, marksist, leninist, İslam karşıtı bir terörist bir örgüte teslim edersiniz? Türk ve Kürt batıcıların yaptıkları ortada iken, yeniden onlara nasıl güvenebilirsiniz?

(Kaynak: habervaktim.com)